Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Sociale Innovatie? Vraag subsidie aan!

Sociale Innovatie? Vraag subsidie aan!

Door: Jiwan Does | 31.10.2011 | Mail dit artikel

Bedrijven kunnen dit jaar en volgend jaar 18.000 euro subsidie aanvragen voor sociale innovatie. Dat heeft het Agentschap SZW, onderdeel van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid, bekendgemaakt.

Externe adviseur

Het verbeteren, herschikken en innoveren van bedrijfsprocessen is een flinke klus. De meeste bedrijven kunnen dit niet alleen. Graag roepen zij hier hulp bij in. De bijkomende kosten zijn voor veel ondernemers reden om van die hulp af te zien. Met de nieuwe subsidie ESF Actie E: Sociale innovatie, vitale bedrijven kunnen ondernemingen een externe adviseur inhuren die bedrijfsprocessen of duurzame inzetbaarheid verbetert, zoals het stimuleren van veilig werken en arbeidsmobiliteit. Door te innoveren op deze thema’s vergroten werkgevers de arbeidsproductiviteit van hun bedrijf.

Simpel en snel

De administratieve lasten zijn beperkt: de subsidie kan simpel en snel worden aangevraagd en afgerekend. En is daarmee ook aantrekkelijk voor kleine en middelgrote ondernemingen. Het totale subsidiebudget is 24 miljoen euro en wordt gefinancierd uit het Europees Sociaal Fonds (ESF). Bedrijven kunnen hun aanvraag van 3 oktober 2011 tot en met 31 december 2012 indienen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.