Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Veiligheid en Justitie kiest Zoetermeer voor pilot NL-Alert

Veiligheid en Justitie kiest Zoetermeer voor pilot NL-Alert

Door: Jiwan Does | 31.10.2011 | Mail dit artikel

Zoetermeer is niet alleen dé ICT-stad van Nederland, Zoetermeer is ook de stad van innovatieve pilots. Het Ministerie van Veiligheid en Justitie voerde van 1 tot en met 22 augustus technische tests uit met NL-Alert. Dit nieuwe alarmeringssysteem waarschuwt burgers bij rampen en crises via de mobiele telefoon. Testbericht Rijksoverheid

De tests bestonden uit het versturen van een aantal tekstberichten op het testkanaal van NL-Alert. De tekst van de berichten luidde: ‘Testbericht Rijksoverheid. U hoeft niets te doen. Voor meer informatie: www.nl-alert.nl.’ Behalve in Zoetermeer voerde het ministerie ook tests uit in Rotterdam-Rijnmond en Twente. Afhankelijk van de resultaten wordt NL-Alert in heel Nederland ingevoerd.

Wat is NL-Alert?

NL-Alert is een nieuw waarschuwings- en alarmeringssysteem van de rijksoverheid en maakt gebruik van de mobiele telefonienetwerken. Bij een ramp of een (dreigende) crisissituatie wordt een tekstbericht verzonden via de zendmasten van de mobiele telefonieaanbieders. Via zendmasten komt het bericht terecht bij iedereen met een mobiele telefoon die zich rond het crisisgebied bevindt. Op deze manier worden inwoners, toeristen en overige passanten in de directe omgeving snel en juist geïnformeerd over de gebeurtenis en weten ze wat ze moeten doen of laten.

Reacties

  • Peter

    03.02.2012
    Vandaag 3 februari 2012 ontving ik testbericht 164. Het houdt maar niet op. Ik vergeet naar mijn eigen sms berichten te kijken, omdat het toch weer een testbericht is. Teneinde raad deze functie maar uitgeschakeld...