Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Aanleg glasvezelnetwerk in Oosterheem

Aanleg glasvezelnetwerk in Oosterheem

Door: | 02.11.2011 | Mail dit artikel

In de Zoetermeerse wijk Oosterheem wordt dit en volgend jaar een vervolgstap gezet in de aanleg van een glasvezelnetwerk. Als dé ICT-stad is de gemeente Zoetermeer voorstander van de aanleg van dit toekomst vaste netwerk. De realisatie is echter een zaak van marktpartijen.

Initiatief

In 2010 nam de stichting Fiberpoint-Zoetermeer het initiatief om de belangstelling bij de inwoners voor de aanleg van een glasvezelnetwerk in Oosterheem te inventariseren. Met de bedoeling om dit later uit te breiden naar de andere wijken in de stad.

Aanleg netwerk

In de zomer van 2011 is  het bedrijf Reggefiber begonnen met de aanleg van een glasvezelnetwerk in een groot deel van Oosterheem. Sinds vorig jaar installeert de onderneming een glasvezelmodem in de meterkast van de in aanbouw zijnde woningen. Zodoende kunnen deze woningen direct beschikken over een glasvezelaansluiting. Medio 2011 besloot Reggefiber om ook een groot deel van de bestaande woningen in de wijk op het netwerk aan te sluiten. Door de lege buizen onder de grond en in de woningen was een deel van de bestaande woningen al op de komst van glasvezel voorbereid. Het aanbrengen van een glasvezelkabel is dan relatief eenvoudig.

Nog tweeduizend huizen

Nu zijn er al driehonderd woningen op het netwerk aangesloten. Voor het einde van dit jaar hoopt Reggefiber ongeveer tweeduizend woningen van glasvezel te voorzien. Ook de nieuwbouwwoningen van Centrumplan en Waterzicht krijgen een glasvezelaansluiting. Via het glasvezelnetwerk van Reggefiber biedt nu KPN al haar diensten aan, waaronder bellen, internet en digitale televisie. In de toekomst zullen meerdere aanbieders er actief op worden. 

Onderzoek

De bedoeling is dat ook het resterende deel van Oosterheem en de andere Zoetermeerse wijken de beschikking krijgen over een glasvezelnetwerk. Wanneer en door wie dat gebeurt, is nog niet bekend. De stichting Fiberpoint-Zoetermeer onderzoekt nu of er ook in de rest van Zoetermeer voldoende animo is voor een glasvezelnetwerk.

Meer informatie:

Fiberpoint-Zoetermeer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.