Eerste Zoetermeerse Mediafestival

Door: | 02.11.2011 | Mail dit artikel

Workshops met de naam ‘Watch that sound’ en ‘Raar maar waar’ en de film ‘The Monster of Nix’. Van 21 tot en met 25 november vindt het eerste Zoetermeerse Mediafestival plaats. In totaal kunnen negenhonderd leerlingen van het basisonderwijs en het voortgezet onderwijs deelnemen aan dit unieke evenement met films en workshops.

Vleugje van twee festivals

Het festival is een initiatief van het Centrum voor Kunst en Cultuur, SIZO en Cinekid Educatief. Deze partijen werken al lang samen. Bijvoorbeeld bij grote evenementen als Cinekid Medialab en Cinekid Festival, twee film-, televisie- en nieuwe mediafestivals voor de jeugd. Het Zoetermeerse Mediafestival krijgt een vleugje van deze twee evenementen mee.  

Workshops

Tijdens het festival wordt een aantal films getoond, waaronder ‘The Monster of Nix’, de Nederlandse inzending voor de Oscar voor Beste Korte Animatie. Datgene wat de leerlingen hebben gezien vormt de basis voor de workshops die daarop volgen. Het Digital Art Lab van het Centrum voor Kunst en Cultuur en Cinekid Educatief verzorgen de vier workshops: acteren, digitale fotografie, animaties (‘Raar maar waar’) en soundtrack maken (‘Watch that sound’). 

Elke dag andere groepen

Op maandag 21 november gaan tweehonderd leerlingen uit groep 7 en 8 aan de slag met de workshops. Dinsdag 22 november is gereserveerd voor tweehonderd leerlingen uit groep 5 en 6, woensdag 23 november voor honderd leerlingen uit groep 1 en 2. Scholieren uit de eerste en tweede klas kunnen zich op donderdag en vrijdag uitleven tijdens de workshops. Inschrijven kan via de website van SIZO en van het Centrum voor Kunst en Cultuur .

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.