SIZO werkt mee aan BoekTweePuntNul

Door: | 02.11.2011 | Mail dit artikel

In het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid in Hilversum is op 8 oktober BoekTweePuntNul  officieel gelanceerd. Auteurs Louis Hilgers en Tessa van Zadelhoff stelden het boek samen met 125 co-auteurs op. Ook het Zoetermeerse samenwerkingsverband SIZO leverde een bijdrage.

Co-creatie

BoekTweePuntNul gaat over 125 social media, web 2.0-applicaties en webtools. En geeft een toelichting op onder meer Habbo Hotel, Wikipedia, WordPress, Bing, iCloud en Prezi. BoekTweePuntNul is een crossmediale publicatie gemaakt op basis van co-creatie en crowdsurfing. Met de vraag ‘Wil jij meewerken aan BoekTweePuntNul?’ boorden de auteurs contacten in hun sociale netwerken aan. Binnen twee weken meldden 125 co-auteurs zich aan. 

Second Life

In vier maanden tijd schreven de co-auteurs hun deel van het boek. Zo ook Bert Boshoven, projectleider ICT-onderwijs van het Zoetermeerse samenwerkingsverband SIZO, dat snelle implementatie van ICT in het onderwijs stimuleert. Zijn bijdrage gaat over Second Life, de virtuele wereld waar het realiseren van sociale contacten het doel is.

Algemene en onderwijseditie

Van het boek zijn twee versies beschikbaar: BoekTweePuntNul – Algemeen en BoekTweePuntNul – Onderwijseditie. Die laatste variant heeft een aantal specifieke hoofdstukken gericht op het onderwijs. Beide edities zijn voor € 24,95 te bestellen via de reguliere boekhandel of via Van Buurt Boeken (de uitgeverij voor ICT-onderwijs).

Meer informatie:

BoekTweePuntNul

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.