Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Gemeente Zoetermeer op led-scherm Mandelabrug
Gemeente Zoetermeer op led-scherm Mandelabrug

Gemeente Zoetermeer op led-scherm Mandelabrug

Door: | 15.12.2011 | Mail dit artikel

Op de Mandelabrug boven de A12 hangt sinds 30 november een led-scherm. Via dit beeldscherm presenteert de gemeente Zoetermeer de stad aan het wegverkeer op de snelweg.

Sms 

Met een sms gaf Patrick van Domburg, wethouder Communicatie en Stadspromotie bij de gemeente Zoetermeer, op 30 november de opdracht om het beeldscherm van zes vierkante meter officieel aan te zetten. Daarmee was de eerste boodschap van de gemeente zichtbaar: een foto van Zoetermeer als groene woonstad met veel goede voorzieningen. 

Bijzondere aspecten

“Miljoenen automobilisten passeren jaarlijks Zoetermeer zonder dat ze onze stad leren kennen. Met dit communicatiemiddel maken we een start om de bijzondere aspecten van Zoetermeer rechtstreeks aan al die passanten te presenteren”, aldus de wethouder. Hiermee wil de gemeente mensen buiten de stad aantrekken om er te recreëren, werken en wonen.

Pilotproject 

De communicatie via het energiezuinige led-scherm is een pilotproject, tot stand gekomen in samenwerking met Rijkswaterstaat. Afgesproken is dat wijzigingen van de beelden op het scherm alleen ’s nachts gebeurt, zodat het weggebruikers niet hindert. De eerste reacties zijn positief. Over een halfjaar wordt de proef geëvalueerd en kijkt de gemeente Zoetermeer wat verder wordt gedaan met het led-scherm.
Foto: Studio Putter Creatieve Communicatie

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.