Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > ICT Sociëteit gaat verder als ICT Kring Zoetermeer
ICT Sociëteit gaat verder als ICT Kring Zoetermeer

ICT Sociëteit gaat verder als ICT Kring Zoetermeer

Door: | 15.12.2011 | Mail dit artikel

Het Zoetermeerse marketing- en communicatiebureau Dinc Marketing neemt na de 25ste editie van de ICT Sociëteit op 16 januari 2012 het organisatiestokje over van de Stichting KIZ. Hoe ziet de sociëteit er in de toekomst uit? Henk Delfos, eigenaar van Dinc Marketing, vertelt.

Netwerkclub

“Jaren geleden heeft de Stichting KIZ namens de gemeente Zoetermeer de organisatie van de sociëteit op zich genomen. Met als doel dit op termijn over te dragen aan het bedrijfsleven. In mijn ogen is een commercieel bedrijf de aangewezen instantie om een netwerkclub in het leven te houden. Daarom heb ik contact opgenomen met de Stichting KIZ. Ik denk namelijk dat we er veel meer uit kunnen halen”, zegt Delfos.

Thuisbasis 

“Wij hebben een sterke link met de ICT-sector. Dinc Marketing is namelijk een marketing- en communicatiebureau met de focus op technologiebedrijven. We ondersteunen bedrijven met ICT-diensten en -producten. Daarnaast hebben we veel ervaring met het organiseren van evenementen. Omdat we in januari onze intrek nemen in de Innovatiefabriek hebben we meteen een mooie thuisbasis voor de volgende bijeenkomst.”

Grotere vuist maken

De eerste zichtbare verandering na de overname van de ICT Sociëteit is de naam. Die verandert in ICT Kring Zoetermeer. Delfos: “Naast bijeenkomsten organiseren willen we ook gaan samenwerken met vergelijkbare organisaties, zoals de ICT Kring in Delft en 071-ICT Leiden. Zij staan hiervoor open, waardoor we regionaal een veel grotere vuist kunnen maken. We gaan samen evenementen organiseren en kunnen elkaars leden uitnodigen voor bijeenkomsten. Ons doel is om netwerken op te bouwen rond alles wat met leren, delen, innoveren en beleven te maken heeft.”

Elkaar versterken

“Uit gesprekken met onze Leidse en Delftse collega’s blijkt dat zij sterk vanuit inhoud gedreven worden en zodoende vol ideeën voor bijeenkomsten zitten. Wij kunnen hen daarin versterken vanuit onze kracht: evenementen organiseren. Daarnaast kunnen we wellicht samen subsidies aanvragen voor leden. Zoals voor innovatieprestatiecontracten, een subsidie voor samenwerkende mkb-bedrijven in dezelfde regio, keten of branche die een meerjarig innovatieproject uitvoeren.”

Lees ook: Dinc Marketing

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.