Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Ontdek de kansen van het innovatieve Nieuwe Ondernemen. Doe mee!
Ontdek de kansen van het innovatieve Nieuwe Ondernemen. Doe mee!

Ontdek de kansen van het innovatieve Nieuwe Ondernemen. Doe mee!

Door: | 15.12.2011 | Mail dit artikel

Bloeiende detailhandel in Zoetermeer: het kan nog steeds. Zo bleek tijdens de informatie- en inspiratiebijeenkomst over innovatie in de detailhandel op 24 november j.l.. Digitalisering en internet bieden immers volop retailkansen voor ondernemers.

Meedoen!

Doet u mee? Dat was de centrale vraag tijdens de bijeenkomst die werd georganiseerd door de gemeente Zoetermeer, detailhandelsvereniging Zoetermeer, winkeliersverenigingen Stadshart en Woonhart en de Kamer van Koophandel. Een aantal inspirerende gastsprekers bood een inkijkje in de wereld van Het Nieuwe Winkelen.

Over de streep

Zoals Monique Plantinga van het Zoetermeerse bedrijf Preneurl. Aan de hand van praktische voorbeelden liet ze zien wat de kansen van de digitale revolutie kunnen zijn voor consumenten en ondernemers. Ook besprak ze trends en de manier waarop de detailhandel hierop kan inspelen. Trends zoals de Digitale Superconsument en Cross-Channel Commerce laten zien welke rol internet en digitalisering in en buiten de winkel speelt. Of de trend van beleving, die zowel digitaal als fysiek van invloed is op het aantrekken van klanten. En uiteraard social media; ontwikkelingen op dit vlak lopen als een rode draad door alle trends heen. Zie voor meer info. www.retail2020.nl.

Inspelen op veranderingen

Fabian Paagman, eigenaar van boekhandel Paagman, nam de ondernemers mee in de geschiedenis van zijn bedrijf. “Successen liggen binnen handbereik als je slim inspeelt op de kansen die elke verandering met zich meebrengt”, aldus Paagman. “Veranderingen zoals nieuwe instore belevingsconcepten creëren (kinderwinkel), branchevreemde producten bij nieuwe releases van boeken aanbieden, evenementen in de winkel organiseren met partners, webshops maken waar prijzen goedkoper zijn dan in de winkel en communiceren via oude, nieuwe en social media.”  

Aan de slag

Tenslotte gaf Kees van den Berg van het Zoetermeerse bedrijf Taggle een verhelderende presentatie over mobiele websites en QR-codes. En liet hij zien hoe ondernemers direct aan de slag kunnen met deze laagdrempelige online instrumenten.

Lees meer:
Retail2020
Paagman
Taggle

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.