Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Stichting KIZ draagt stokje ICT Sociëteit over
Stichting KIZ draagt stokje ICT Sociëteit over

Stichting KIZ draagt stokje ICT Sociëteit over

Door: | 15.12.2011 | Mail dit artikel

Op 16 januari 2012 vindt de 25ste editie van de ICT Sociëteit plaats in de Leeuwenbrink op de Bleiswijkseweg 37. Onderwerp van de bijeenkomst is ‘open data’, een term voor vrij beschikbare informatie. Daarnaast draagt de stichting KIZ, die sinds 2007 de bijeenkomsten van de ICT Sociëteit organiseert, die avond het stokje over aan het Zoetermeerse bedrijf Dinc Marketing.

Kansen voor innovatie

De 25ste en tevens laatste door de Stichting KIZ georganiseerde ICT Sociëteit begint om 16.30 uur. Sprekers zijn Paul Suijkerbuijk, projectleider data.overheid.nl bij ICTU en Piet Hein Minnecre van Verdonck, Klooster & Associates. Zij gaan onder meer in op de kansen die data van publieke en private instellingen bieden voor kennisuitbreiding en innovatie.

Overdracht

De ICT Sociëteit trekt veel bezoekers uit het Zoetermeerse ICT-bedrijfsleven. Alle reden dus om door te gaan. Tegelijkertijd is het goed om de functie van de ICT Sociëteit te borgen in het bedrijfsleven. Daarom heeft de stichting KIZ, die met haar voorloper de Stichting ICT Platform sinds 2003 organisator van de bijeenkomsten is, besloten om de organisatie van de sociëteit over te dragen aan Henk Delfos van DINC Marketing.

Platform 

In 2003 namen de stichting ICT Platform en de gemeente Zoetermeer samen het initiatief om een platform te bieden aan het Zoetermeerse ICT-bedrijfsleven en Zoetermeerse ICT-professionals om te netwerken. Achterliggend doel: hen binden aan Zoetermeer als ICT-stad.

Thuishonk 

De eerste bijeenkomst van de ICT Sociëteit vond plaats op 28 oktober 2003, met internetjournalist Herbert Blankesteijn als keynote speaker. Het voormalige IBM-pand aan de Boerhaavelaan was het eerste jaar het thuishonk van de bijeenkomst. Hier was de Academie voor ICT en Media in Zoetermeer destijds gevestigd.

KIZ blijft betrokken

De handen er geheel vanaf trekken doet de Stichting KIZ echter niet. Door plaats te nemen in het bestuur van de sociëteit waarborgt directeur Rien de Vries de betrokkenheid van de stichting. Net als de afgelopen jaren denkt de stichting weer mee over mogelijke sprekers en onderwerpen. “We hebben de ICT Sociëteit jarenlang met plezier georganiseerd. Maar na de 25ste editie is het moment aangebroken om de regie aan het bedrijfsleven over te laten”, aldus De Vries.

Aanmelden voor de ICT Sociëteit kan hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.