Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Eerste twee studenten van opleiding ISM afgestudeerd
Eerste twee studenten van opleiding ISM afgestudeerd

Eerste twee studenten van opleiding ISM afgestudeerd

Door: | 16.02.2012 | Mail dit artikel

De opleiding ISM (Information Security Management) startte ruim drie jaar geleden als nieuwe hbo-opleiding aan de Academie voor ICT & Media in Zoetermeer. Inmiddels zijn de eerste afgestudeerde studenten een feit en blijkt de opleiding een schot in de roos als het gaat om de aansluiting bij het bedrijfsleven.

Meer dan beveiliging

“Information Security Management is meer dan alleen de beveiliging van informatie”, zegt Leo van Koppen, teamleider en docent bij de academie. “Het gaat over het inrichten van organisaties, zodat de betrouwbaarheid van IT kan worden gewaarborgd. Maar ook advies geven over te nemen maatregelen komt aan bod. Het is een brede opleiding met informatievoorziening als basis. Daarnaast is er volop de mogelijkheid om als student je eigen richting te bepalen. Dit gebeurt met name tijdens de minor, de stageperiode en de afstudeeropdracht”, aldus Van Koppen.

CSI-gehalte

ISM is met name in trek bij studenten die rondgekeken hebben bij andere opleidingen en breed geïnteresseerd zijn. De combinatie werken met mensen en ICT blijkt een goede te zijn. Ook het CSI-gehalte en het hacken spreken volgens Van Koppen tot de verbeelding. Zo ook bij Jurgen Visser, inmiddels afgestudeerd en werkzaam bij Langeland Ziekenhuis in Zoetermeer. “Ik heb eerst een mbo-ICT-opleiding gevolgd, omdat ik ICT en IT security zo interessant vond. Toen ik eenmaal werkte bij een ICT-bedrijf en vooral operationele werkzaamheden deed, wilde ik verder kijken. De opleiding ISM bood precies wat ik zocht, namelijk de combinatie ICT, IT security en management.”

Menselijke factor

Ook Déjaniera Ramersad is inmiddels afgestudeerd. “Na de havo begon ik in 2007 met de opleiding Bedrijfskundige Informatica. In het tweede jaar volgde ik een minor van de opleiding ISM en ben ik overgestapt. Deze opleiding is erg breed en divers, met vakken zoals psychologie, architectuur en recht. Je kunt er verschillende richtingen mee op. Met name de menselijke factor in combinatie met ICT spreekt mij erg aan. Inmiddels heb ik een baan gevonden die hier perfect op aansluit. Tijdens mijn afstuderen bij Verdonck Klooster & Associates (VKA) in Zoetermeer kreeg ik een mooi aanbod”, aldus Déjaniera.

Informatie

De Academie voor ICT en Media in Zoetermeer is een dependance van de Haagse Hogeschool. Meer informatie over de opleiding ISM is te vinden op de website van de Haagse Hogeschool. Op donderdag 8 maart kunnen studenten proefstuderen en op vrijdag 20 april 2012 is er een open dag. Inschrijven kan via www.opendag.hhs.nl.

Haagse Hogeschool

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.