Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Inschrijving Herman Wijffels Innovatieprijs geopend
Inschrijving Herman Wijffels Innovatieprijs geopend

Inschrijving Herman Wijffels Innovatieprijs geopend

Door: | 16.02.2012 | Mail dit artikel

De inschrijving voor de elfde editie van de Herman Wijffels Innovatieprijs is geopend. Ondernemers met duurzame innovaties kunnen zich tot en met 31 maart aanmelden. Het totale prijzengeld bedraagt 122.500 euro.

Kansen

De Herman Wijffels Innovatieprijs is dé duurzame innovatieprijs van Nederland. De onderscheiding is in het leven geroepen door Rabobank Nederland bij het afscheid van voormalig voorzitter Herman Wijffels. En heeft tot doel ondernemers te helpen hun kansrijke duurzame innovaties te verwezenlijken. Dat is nodig voor een duurzame toekomst die veel nieuwe kansen biedt voor het bedrijfsleven.

Samenwerken

Innovaties met maatschappelijke impact die ook nog eens rendabel zijn, daar gaat het Rabobank om. Dat kan door bijvoorbeeld op een andere manier samen te werken dan we gewend zijn. Wat voor de een afval is, kan voor de ander als grondstof dienen. “Dat zijn innovaties die veel mogelijkheden bieden”, aldus Piet Moerland, bestuursvoorzitter Rabobank Nederland.

Verschil maken

Ondernemers met duurzame innovaties in technieken, in diensten, in processen en/of in organisatievormen kunnen zich vanaf nu aanmelden. Het is van belang dat de innovatie al goed is ontwikkeld, maar nog niet op de markt is (prototype). Verder is het belangrijk dat het een duurzaam doel heeft, kansrijk is en een maatschappelijke impact heeft. De innovatie moet een verschil maken in de wereld van morgen.

Prijzen

De hoofdprijs bedraagt 50.000 euro, de tweede prijs 37.500 euro en de derde prijs 25.000 euro. Verder is er een aanmoedigingsprijs van 10.000 euro voor jonge ondernemers. De Innovatieprijs opent deuren, levert veel publiciteit op in zowel binnen- als buitenland en geeft winnaars toegang tot belangrijke netwerken.

Inschrijven

Iedereen kan inschrijven en alle combinaties zijn mogelijk, zoals: samenwerkingsverbanden tussen verschillende personen en/of bedrijven, maar ook starters, studenten of particulieren kunnen meedoen. De deelnemer hoeft geen ondernemer te zijn, maar moet wel de ambitie hebben om een rendabele onderneming te maken of op termijn een samenwerkingverband aan te gaan. Inschrijven kan via www.rabobank.nl. De inschrijving verloopt op 31 maart 2012 om 24.00 uur.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.