Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Onderwijs op afstand gaat pilotfase in
Onderwijs op afstand gaat pilotfase in

Onderwijs op afstand gaat pilotfase in

Door: | 16.02.2012 | Mail dit artikel

De eerste contouren van het project Onderwijs Op Afstand worden zichtbaar. Als projectleiding biedt SIZO, Snelle Implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs, ondersteuning aan de Stuurgroep Onderwijs op Afstand. Binnenkort gaat de pilot van start voor drie verschillende doelgroepen.

Motie

De Zoetermeerse gemeenteraad nam in 2010 een motie aan om onderwijs op afstand mogelijk te maken met behulp van ICT. Zodoende wil de gemeente bepaalde doelgroepen van dienst zijn en maatwerk bieden. De stuurgroep werkt aan die wens.

Zorgvuldig selecteren

De pilot die binnenkort start is vooraf gegaan door een zorgvuldig selectieproces van geschikte leerlingen. Voor iedere leerling, voor wie onderwijs op afstand wellicht interessant is, wordt een casus beschreven. Op basis daarvan en met de inzet van experts kan worden beoordeeld of de desbetreffende leerling wel of niet tot de pilot wordt toegelaten.

Vijftien deelnemers

Inmiddels zijn vijftien leerlingen voor de pilot geselecteerd, waaronder thuiszitters, leerlingen die dreigen uit te vallen op het voortgezet onderwijs en leerlingen met autisme. Ook de omgeving van de leerling – de school, de ouders en andere betrokken instanties – zal worden geïnformeerd over de nieuwe lesaanpak.

Mogelijke middelen

De stuurgroep bekijkt nu de middelen die Onderwijs Op Afstand mogelijk maken. Begin maart gaat de pilot daadwerkelijk van start en krijgen de leerlingen les. Rond de zomer staat een eerste evaluatiemoment gepland en zijn de eerste uitkomsten van de pilot bekend.

Kennisnet

De pilot trekt veel aandacht van de buitenwereld. Recentelijk sprak de stuurgroep met Kennisnet over de verschillende mogelijkheden voor passend onderwijs. Kennisnet zal de uitkomsten van de pilot publiceren, zodat ook andere gemeenten in Nederland er gebruik van kunnen maken.

Meer informatie: www.SIZOonline.nl  

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.