Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > SIZO en Cinekid aan zet in Zoetermeer
SIZO en Cinekid aan zet in Zoetermeer

SIZO en Cinekid aan zet in Zoetermeer

Door: | 16.02.2012 | Mail dit artikel

Voor de derde keer op rij organiseert SIZO, Snelle Implementatie van ICT in Zoetermeers Onderwijs, Cinekid Superkids. Basisschoolleerlingen worden hierbij in zes lessen opgeleid om zelf les te geven op hun school of aan hun leerkracht.

Beter dan je juf of meester

Met de kreet ‘Ben jij beter dan je juf of meester?’ daagt SIZO leerlingen uit groep 6 en 7 uit om deel te nemen. Na de lessenreeks volgt een feestelijke bijeenkomst, waarbij de Cinekid Superkids hun ouders kunnen laten zien wat ze hebben geleerd. Aanmelden kan tot 12 maart via www.sizoonline.nl.

MediaRoute

Nieuw aan de loot van Cinekid is de Cinekid MediaRoute. Leerlingen van alle basisgroepen krijgen lessen mediawijsheid van experts van Cinekid uit Amsterdam. In Zoetermeer loopt nu een proef met het Noorderlicht, een nieuwe innovatieve school waarvan de leerlingen op korte termijn de eerste workshops gaan volgen. Aan het einde van het schooljaar wordt een evaluatieverslag opgesteld om te zien of de cursus ook op andere scholen bruikbaar is.

Filmfestival

SIZO en Cinekid werken al enige jaren samen in projecten over ICT, techniek en media. Op dit moment inventariseren het Stadstheater in Zoetermeer en Cinekid of er dit jaar voor het eerst een Cinekid Filmfestival in Zoetermeer gehouden kan worden. Dit festival vindt jaarlijks op verschillende plekken in Nederland plaats.

Mediafestival

Daarnaast willen beide organisaties opvolging geven aan het Zoetermeers Mediafestival. In 2011 vond het festival voor de eerste keer plaats in samenwerking met Centrum voor Kunst en Cultuur in Zoetermeer. Maar liefst negenhonderd leerlingen testten toen een nieuw concept: per keer keken vijftig leerlingen uit het primair of voortgezet onderwijs naar een door Cinekid uitgezochte film. Daarna gingen de deelnemers in verschillende workshops aan de slag met de stof uit de film.

Meer info:
www.sizoonline.nl  
www.ckc-zoetermeer.nl  

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.