Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Haagse Hogeschool in Innovatiefabriek
Haagse Hogeschool in Innovatiefabriek

Haagse Hogeschool in Innovatiefabriek

Door: | 19.04.2012 | Mail dit artikel

De Academie voor ICT & Media gaat zich vestigen in de Innovatiefabriek in het gebouw Leeuwenbrink. Met deze verhuizing wordt het HBO-onderwijs stevig verankerd in Zoetermeer.

Dat de Haagse Hogeschool heeft gekozen voor de Innovatiefabriek is bovendien een belangrijke stap voor de ontwikkeling van Bleizo. Het is dan ook niet voor niets dat wethouder Mariëtte van Leeuwen de intentieovereenkomst die de gemeente met de Haagse Hogeschool gaat sluiten goed nieuws noemt.
Hélène Ouwerkerk, Zoetermeer:
“We zijn heel blij dat de Haagse Hogeschool zich wil vestigen in de Innovatiefabriek. Dit sluit heel goed aan bij de ICT-gerelateerde bedrijven die er nu zijn gevestigd en is een belangrijke stap vooruit”, zegt wethouder Van Leeuwen.

Het bedrijfsleven en het HBO draaiden al een tijdje om elkaar heen als het gaat om een gezamelijke vestiging. “Ik ben dan ook heel blij dat de Hogeschool deze stap heeft gezet.” Volgens de wethouder is deze samenwerking niet alleen goed voor de ontwikkeling van de Innovatiefabriek aan de Bleiswijkseweg maar gaat het veel verder. “Alles hangt met elkaar samen”, legt ze uit. “Het is de bedoeling dat het verkeersknooppunt Bleizo ook een station krijgt. Voor de NS is het dan belangrijk dat er voldoende reizigers zijn. Met de komst van de studenten is dat zeker het geval. De vestiging van een station is vervolgens weer belangrijk voor de ontwikkeling van het Factory Outlet Centre (FOC). Daarnaast heeft de aanwezigheid van het HBO in de Innovatiefabriek ook een aanzuigende werking op de bedrijven om zich er te gaan vestigen.” Aanstaande maandag 23 april ondertekenen de gemeente en de Haagse Hogeschool de intentieovereenkomst om de Academie voor ICT & Media in de Innovatiefabriek te vestigen. “We kunnen dan samen gaan werken aan het vesterken en uitbreiden van de vestiging tot een volwassen en volwaardig HBO-instituut”, aldus Van Leeuwen.

Op 19 april 2012 verscheen het volgende artikel in het Streekblad Zoetermeer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.