Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > 50 jaar Groeistad start met vernieuwende schoolprojecten
50 jaar Groeistad start met vernieuwende schoolprojecten

50 jaar Groeistad start met vernieuwende schoolprojecten

Door: | 23.04.2012 | Mail dit artikel

Het is inmiddels 50 jaar geleden dat Zoetermeer besloot om een groeistad te worden. Van een klein dorp is Zoetermeer uitgegroeid tot de derde stad van Zuid-Holland. In het kader van 50 jaar Groeistad gaan twee vernieuwende schoolprojecten van start: YouTube-dagboek en 50 jaar Groeistad.

YouTube-dagboek

De projecten vinden plaats onder verantwoordelijkheid van Snelle implementatie van ICT in Zoetermeers onderwijs (SIZO) en het Picasso Lyceum te Zoetermeer. Tijdens het project YouTube-dagboek interviewen vierdejaars vwo-leerlingen hun ouders of grootouders. Zij schetsen een beeld van Zoetermeer tot vijftig jaar terug. De jongeren leggen de twee tot drie minuten durende interviews vast met de camera van hun mobiele telefoon en plaatsen het filmpje vervolgens op YouTube. In totaal uploaden ze dertig filmpjes. Op 11 mei 2012 wordt het YouTube-dagboek opengesteld.

Augmented reality 

Bij het tweede project, 50 jaar Groeistad, ontwikkelen vijfdejaars vwo-leerlingen een tiental digitale routes in alle wijken van de gemeente Zoetermeer. Dit doen zij met het programma 7scenes dat de mogelijkheid biedt om te werken met augmented reality:het toevoegen van tekst, foto, film en combinaties daarvan. Begin juni kunnen de gebruikers, de burgers van onze stad, de route door de stad volgen met behulp van hun mobiele telefoon. Bijzonder is dat ze ter plaatse kunnen overschakelen naar een historische kaart. Dit geeft de wandeling een extra dimensie.

‘Nieuwe ideeën voor nieuwe steden’

Op 26 maart vond het landelijk congres ‘Nieuwe ideeën voor nieuwe steden’ in het Stadstheater van Zoetermeer plaats. Dit congres is de aftrap voor de viering van 50 jaar Groeistad Zoetermeer. Gedurende het jaar wordt met allerlei activiteiten stilgestaan bij dit plaatselijke jubileum. Informatie over 50 jaar Groeistad en de verschillende activiteiten is te vinden op de site van gemeente Zoetermeer.

Reacties

  • Ruby

    06.12.2017
    Always keep in mind that the needd for diamond reduces as much as ten % as a result of lower clarity. This policy will assist you tto protect your ring in case there is home related damage or if your ring may be stolen from home. But unfortunately collection provided by online jewelry stores don't impress you, try searching the ring on othdr stores that provide special discounted offer for the acquisition of diamond rings.