Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Edushock Experience: initiatief voor onderwijsvernieuwing
Edushock Experience: initiatief voor onderwijsvernieuwing

Edushock Experience: initiatief voor onderwijsvernieuwing

Door: | 23.04.2012 | Mail dit artikel

Op 7 maart vond het evenement Edushock Experience plaats. Een Belgisch initiatief op Nederlands grondgebied: Nijmegen. Meer dan tweehonderdvijftig vooral jonge deelnemers lieten zich inspireren tijdens het evenement door sprekers en actieve workshops.

Workshockrondes

Het event werd geopend met een drietal TED talks:  jongeren vertelden over hoe ze in het huidige onderwijsstelsel zijn vastlopen en vervolgens op eigen kracht succesvol een eigen bedrijf hebben opgezet. Daarnaast waren er diverse ‘workshockrondes’ die de namen droegen van Discover, Dream, Design en Destiny. Tijdens deze sessies kwamen onderwerpen aan bod als ‘slimmerkunde´ of ´reis van de held´. Zo bood het evenement een breed scala aan tips en tricks om het leren van de toekomst van binnenuit te wijzigen.

Onderwijziger

Edushock staat voor iedereen die zelf het initiatief neemt om educatie opnieuw uit te vinden. Een ‘onderwijziger’ is in de eerste plaats een leerkracht, maar kan ook een leerling, een ouder, iemand van de schoolraad of zelfs beleidsbepaler zijn.

Creativiteit en innovatie

De naam Edushock komt uit het boek ‘Edushock, breinoptimizer voor leren in de toekomst’ en is geschreven door een aantal Belgische enthousiaste onderwijzers, waaronder Dirk de Boe. In het boek roepen de auteurs op tot meer creativiteit en innovatie in het onderwijs. Kortom: onderwijsvernieuwing dankzij de inzet van bijvoorbeeld nieuwe media, innovatieve producten maar vooral van de enthousiaste “onderwijziger”!

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.