Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Geslaagde conferentie over vrouwen en meisjes in ICT
Geslaagde conferentie over vrouwen en meisjes in ICT

Geslaagde conferentie over vrouwen en meisjes in ICT

Door: | 23.04.2012 | Mail dit artikel

Op 8 maart organiseerde VHTO de conferentie: Every woman digital. Het landelijk expertisebureau meisjes/vrouwen en bèta/techniek deed dit samen met en bij IBM in Amsterdam.

ICT-sterren

Kees Donker, Executive for Public Innovation an Technology heette de aanwezigen, waaronder 80 procent vrouwen, welkom. Na de opening en een terugblik op het project ICT-ster en werden de negen nieuwe ICT-sterren 2012 geïntroduceerd: zogenoemde rolmodellen voor meisjes en vrouwen die overwegen om de ICT in te gaan. 

Every woman digital

De dag stond in het teken van lezingen, interviews en gesprekken waarbij het onderwerp vrouwen, meisjes en ICT was. Een belangrijk item was de digitale agenda. In een videoboodschap ging Neelie Kroes, vicepresident van de Europese Commissie en verantwoordelijk voor deze digitale agenda,  nader in op het onderwerp every woman digital. Een onderwerp dat haar na aan het hart ligt. Zeker op Wereld Vrouwendag.

Actieplan

Verder hebben de negen ICT-sterren het actieplan, ‘Meisjes, vrouwen en ICT’ aan Marja van Bijsterveldt, minister van Onderwijs Cultuur en Wetenschap (OCW), aangeboden. Zij werd vervangen door Carlien Scheele, directeur Directie Emancipatie van OCW als gevolg van werkzaamheden van de minister in de Tweede Kamer. Carlien Scheele nam het Actieplan ‘Meisjes, vrouwen en ict'  voor haar in ontvangst. Op haar beurt reikte zij de ICT Spiegelbeeld Awards 2012 uit, de prijs voor vrouwelijke ICT-professionals en -onderzoekers.

Girlsday in Zoetermeer

Een vervolg op deze conferentie is de zogeheten landelijke Girlsday op 26 april. Tijdens die dag vindt er ook een activiteit plaats in Zoetermeer. Het thema van de dag luidt: ‘Bèta of techniek niks voor meisjes? Natuurlijk wel!’ Meisjes uit het primair onderwijs krijgen vier gratis workshops aangeboden, zoals games ontwikkelen en Lego Mindstorms. OnderwijsAdvies/SIZO levert een bijdrage aan het evenement. Geïnteresseerde meisjes kunnen zich inschrijven via de website: SIZO en Girlsday.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.