Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Gemeente, Haagse Hogeschool en ondernemers realiseren Innovatiefabriek
Gemeente, Haagse Hogeschool en ondernemers realiseren Innovatiefabriek

Gemeente, Haagse Hogeschool en ondernemers realiseren Innovatiefabriek

Door: | 24.04.2012 | Mail dit artikel

Op 23 april ondertekenden de gemeente Zoetermeer en de Haagse Hogeschool een intentieovereenkomst. Hun ambitie: de Academie voor ICT & Media Zoetermeer versterken en uitbreiden tot een volwassen en volwaardige hogeschool met een goede verankering in het Zoetermeerse ICT-bedrijfsleven en de samenleving. De ondertekening wekte het enthousiasme van veertien ICT-ondernemers. Ook zij zetten hun handtekening.

Naar de Innovatiefabriek

De Academie voor ICT & Media Zoetermeer is nu gevestigd aan het Bredewater en telt 350 studenten. De intentie is om de academie te verhuizen naar de Innovatiefabriek in het gebouw De Leeuwenbrink. Behalve maatwerktrajecten aanbieden voor specifieke doelgroepen willen de partijen hier een kennis- en onderzoekscentrum realiseren met als werknaam Interactive Media. Hieronder vallen interaction design, (serious) gaming en cybersecurity, samen met daaraan verbonden lectoraten.

Enthousiasme en Tweets 

De ondertekening van de intentie in de ‘toekomstige vestiging’ wekte het enthousiasme van de aanwezige ICT-ondernemers. Na de officiële handeling stonden zij in de rij om ook hun handtekening onder een intentieovereenkomst te zetten. Dat leidde meteen tot veel Tweets van onder andere Stichting KIZ, wethouders Van Leeuwen en Van Domburg en andere Zoetermeerse spelers. Zo Twitterde DINC-marketing: 'Leuk, in 2013 hebben we dan in Zoetermeer een bruisend, innovatief en spetterend concept rondom ICT innovatie, leren en verbinden.'

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.