Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Gemeente Zoetermeer lanceert eHerkenning voor bedrijven
Gemeente Zoetermeer lanceert eHerkenning voor bedrijven

Gemeente Zoetermeer lanceert eHerkenning voor bedrijven

Door: | 04.06.2012 | Mail dit artikel

Sinds eind mei maakt de gemeente Zoetermeer voor haar dienstverlening aan bedrijven gebruik van eHerkenning. Zoetermeerse ondernemers kunnen met deze ‘DigiD voor bedrijven’ inloggen en profiteren van digitale gemeentelijke dienstverlening. De gemeente is hiermee een voorloper op andere Nederlandse gemeenten.

Identificatiesysteem

“Net als bij DigiD voor burgers kunnen bedrijven zich met eHerkenning identificeren op de website van de gemeente. Daarnaast is dat ook mogelijk voor bedrijven of overheden onderling”, vertelt beleidsmedewerker Martijn de Groot van de gemeente. Zoetermeer is een van de eerste gemeenten die dienstverlening aanbiedt via het overheidsbrede identificatiesysteem eHerkenning.

Geen wacht- en reistijden

Volgens De Groot is eHerkenning een logische vervolgstap in de digitale dienstverlening aan bedrijven. “Geen ondernemer zit te wachten op reis- en wachttijden van, naar en bij het stadhuis. Met eHerkenning kunnen ze op elk gewenst moment aanvragen en meldingen elektronisch afhandelen. Efficiënter en goedkoper voor de gemeente én voor ondernemers. De gemeente hoeft namelijk een aantal controles niet meer uit te voeren die wel nodig zijn wanneer iemand fysiek of via de post iets aanvraagt”, aldus De Groot. Op dit moment biedt de gemeenten vier producten aan via eHerkenning: het aanmelden van een evenement, het aanvragen van een vergunning van een evenement, het melden van een terrasexploitatievergunning en het aanvragen van subsidie voor oud papier.

Groter aanbod in toekomst

“In de toekomst willen we het aanbod uitbreiden. Vooral de diensten waarvan veel ondernemers gebruikmaken zullen we online gaan aanbieden. Naast de aanvraag van sommige producten kunnen we ook de uitgifte van het product gaan digitaliseren. Bijvoorbeeld de frequente levering van gegevens uit de basisregistraties personen aan notarissen.”

Erkende aanbieders 

Meer informatie over eHerkenning is te vinden op eHerkenning. Hier staan ook de erkende aanbieders bij wie een bedrijf een eHerkenningsmiddel kan aanschaffen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.