Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Wat willen ZZP’ers en wat biedt Zoetermeer?
Wat willen ZZP’ers en wat biedt Zoetermeer?

Wat willen ZZP’ers en wat biedt Zoetermeer?

Door: | 04.06.2012 | Mail dit artikel

De gemeente Zoetermeer heeft onderzoek gedaan naar de behoeften van ZZP’ers in de stad. Daaruit blijkt dat de initiatieven van de stad aansluiten bij de behoeften, maar dat de zelfstandigen daar niet altijd bekend mee zijn. Hoogtijd om die onder de aandacht te brengen.

In de gemeente Zoetermeer werken circa 2.400 zelfstandigen zonder personeel, vaak vanuit huis. Het merendeel van de ZZP’ers is actief in advisering, klusbedrijven en de financiële en zakelijke dienstverlening.

Netwerkondersteuning

Van alle ZZP’ers in Zoetermeer heeft 22 procent de komende twee jaar behoefte aan andere en/of extra bedrijfsruimte. Van de gewenste faciliteiten scoort snel(ler) internet het hoogst en worden ook vergader- en ontmoetingsplekken relatief vaak genoemd. 41 procent van de ondervraagden wil netwerkondersteuning in de vorm van een platform van ZZP’ers, een platform voor vakgenoten of themabijeenkomsten voor ZZP’ers.

Coachpool 

De gemeente Zoetermeer werkt samen met het bedrijfsleven aan verbetering van het ondernemersklimaat, bijvoorbeeld binnen de Sociaal Economische Agenda (SEA). Samen met de Raad Voor Ondernemend Zoetermeer (RVOZ) en de Kamer van Koophandel ontwikkelt zij veel activiteiten voor ondernemers, waarvan ook ZZP’ers kunnen profiteren. Zo is er voor jonge ondernemers het starterstraject en de coachpool, bestaande uit ervaren ondernemers die deskundig advies geven. Ook is er steeds meer tijdelijke en/of flexibele bedrijfsruimte beschikbaar.

Ondernemersplein

ZZP’ers kunnen ook gebruikmaken van (netwerk)bijeenkomsten zoals die van het Starters Netwerk voor Zoetermeer en Oostland. In de toekomst wil de gemeente toe naar een ondernemersplein: één loket voor alle ondernemersvragen. Dit biedt kansen om ondernemers, waaronder ook ZZP’ers, zowel fysiek als digitaal eenvoudiger in contact te laten komen met de gemeente.

Onderzoeksrapport

De gemeente voerde het onderzoek naar de behoeften van ZZP’ers uit met de Kamer van Koophandel en de RVOZ. Het onderzoeksrapport staat op Zoetermeer.nl/ondernemen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.