Yellow Wings geeft je vleugels

Yellow Wings geeft je vleugels

Door: | 04.06.2012 | Mail dit artikel

“Cabin crew prepare for take off.” Leisurestad Zoetermeer is een unieke attractie rijker: Yellow Wings. Hier staat een cockpit van een Boeing 737-800 voor je klaar. En bepaal je samen met de instructeur van de simulator wat je tijdens de vlucht gaat doen. Waan je in de huid van een piloot en stijg op naar grote hoogte.

Effectief gedrag

In het pand van de nieuwe attractie op de Blauw-roodlaan vallen de levensechte cockpit en de cabine voor bezoekers meteen op. Initiatiefnemer Rob van Viegen geeft hier samen met zijn compagnon Sander Harskamp trainingen Effectief gedrag, waarmee ze cursisten op de grens van hun kunnen brengen en effectiever gedrag creëren. “Ik vloog al regelmatig in een vergelijkbare simulator en ik was onder de indruk van de mogelijkheden van deze spannende werkplek voor gedragsanalyse en –verandering.” Kennis en piloot Sander Harskamp bleek na afronding van de KLM Flight Academy de juiste compagnon. “Ik neem het vliegtechnische deel van de cursus voor mijn rekening. Terwijl ik de cursisten stuur op de vlucht en de uit te voeren taken, voert Rob de druk op. Uiteindelijk zijn beter en effectiever samenwerken en communiceren het doel.”

Vliegen vanaf Sint Maarten

Vliegbrevet al op zak? Of juist nog nooit in een cockpit gezeten? Dat maakt bij Yellow Wings niet uit. De training is voor zowel professionals als voor particulieren. Met één druk op de knop waan je je op de opstijgbaan van Sint Maarten of waar dan ook, want de simulator heeft alle luchthavens van de wereld in het systeem. De simulator levert bijna dezelfde vliegervaring op als een echte Boeing dankzij het Zoetermeerse softwareontwikkelbedrijf Prosim737. Cursisten leren tijdens de basiscursus de standaardelementen van een vliegtuig besturen, na een advanced cursus kunnen zij vliegen op basis van zicht en instrumenten. “Mensen ontdekken hier wat ze leuk vinden en hoe ze zich bewegen in een team. Daarnaast is de simulator een goede plek voor piloten om hun vaardigheden op peil te houden”, vertelt Harskamp.

Toegevoegde waarde

Naast vliegen voor de fun, cursussen of teambuildingsdagen zet Yellow Wings de simulator in voor kleinschalige netwerkbijeenkomsten. De simulator is dan een tool om een sterkere binding te krijgen met samenwerkingspartners. Ook mensen met vliegangst kunnen hier een cursus volgen, zodat ze vertrouwd raken met de omgeving en geluiden van een vliegtuig. Van Viegen: “We proberen altijd een toegevoegde waarde te creëren. Het gaat niet alleen om vliegen. Sander en ik vormen een unieke combinatie en zetten gebruikelijke zaken met de simulator op een andere manier neer. Het vliegtuig is het middel. Hierin worden deelnemers zich bewust van hun gedrag in een onbekende omgeving en hun mogelijkheden om nog effectiever te zijn. Het resultaat is bewustwording van het eigen gedrag, betere communicatie, effectiever verwoorden wat je wilt, effectiever gedrag  en een sterkere verbinding tussen deelnemers. Daarnaast bieden we een dagdeel per week plaats aan Stichting Hoogvliegers. Dit is een organisatie die als doel heeft om chronisch zieke en gehandicapte kinderen zelf te laten vliegen. Die kinderen kunnen met hun familie bij ons komen vliegen.”

Meer informatie: Yellow Wings

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.