Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Eerste studievereniging Zoetermeer gelanceerd
Eerste studievereniging Zoetermeer gelanceerd

Eerste studievereniging Zoetermeer gelanceerd

Door: | 05.07.2012 | Mail dit artikel

Zoetermeers eerste studievereniging is een feit: SIMZ, oftewel SIM Zoetermeer. Niet te verwarren met een studentenvereniging, zet SIMZ zich in voor een betere studiesfeer en het verbreden en verdiepen van de studies op de Academie voor ICT & Media.

Hechtere band

SIMZ is de nieuwe locatie van SIM, de studievereniging van de Academie voor ICT & Media van de Haagse Hogeschool. Vicevoorzitter Guido Verhoeff: “Naast de Haagse locatie heeft SIM nu ook een dependance in Zoetermeer. SIMZ is ontstaan uit een groep studenten die een hechtere band willen tussen de studenten op de locatie Zoetermeer van de Haagse Hogeschool.”

Workshops en boekenservice

Net als SIM in Den Haag organiseert SIMZ lezingen, uitjes, borrels, barbecues en workshops. De eerste workshop, over hardware, is al achter de rug. Voor het nieuwe studiejaar organiseert SIMZ een kartdag, zodat studenten de tijd krijgen om elkaar te leren kennen. Verhoeff: “Ook gaan we tijdens de herfstvakantie op studiereis naar Lissabon. Daar gaan we aan de slag met een studiegerelateerd project.” Daarnaast biedt SIMZ ook een boekenservice. Voor het lidmaatschap van €12,50 krijgen eerstejaarsstudenten 10 tot 15 procent korting op hun schoolboeken. “Verder willen we een real life helpdesk aanbieden, waarbij ouderejaarsstudenten eerstejaarsstudenten kunnen helpen met studiestof.”

Kracht

Op de vraag wat SIMZ kan betekenen voor het Zoetermeerse bedrijfsleven antwoordt Verhoeff: “We zijn de enige hogeschool en studievereniging in de stad. Onze kracht is de grote groep studenten aan de academie, meer dan driehonderd, die allemaal stage-opdrachten kunnen doen voor (lokale) bedrijven. Bovendien heeft de academie als enige in Nederland de opleiding Information Security Management (ISM). Lokale bedrijven
kunnen baat hebben bij hun kennis.” 

SIM is altijd op zoek naar sponsoren voor haar activiteiten. Voor meer informatie over SIM gaat u naar svSIM .

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.