Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Historische beeldbank voor Zoetermeer
Historische beeldbank voor Zoetermeer

Historische beeldbank voor Zoetermeer

Door: | 05.07.2012 | Mail dit artikel

In het Stadsmuseum opende burgemeester Waaijer op 18 juni de beeldbank van de gemeente Zoetermeer. De beeldbank telt duizenden foto’s van en video’s over de geschiedenis, inwoners en culturele identiteit van de stad.

Historisch Zoetermeer

De beeldbank is het mooie resultaat van een samenwerking tussen de vrijwilligersvereniging het Historisch Genootschap Oud Soetermeer (HGOS) en het gemeentearchief. Met de beeldbank willen zij een zo volledig mogelijk beeld geven van de historie van Zoetermeer. De oudste foto’s in de collectie dateren uit het begin van de twintigste eeuw, maar ook recente foto’s zijn in de beeldbank terug te vinden. Wekelijks worden nieuwe beelden toegevoegd aan de beeldbank om een zo volledig mogelijk beeld te geven van de historie van Zoetermeer.

Oud en nieuw in één app

Met de beeldbank heeft het publiek toegang tot beelden van oud en nieuw Zoetermeer in één applicatie. Iets wat niet vaak voorkomt bij archiefinstellingen. HGOS, het Gemeentearchief, de gemeente Zoetermeer en vrijwilligers hebben dit mogelijk gemaakt. Bezoekers kunnen het beeldmateriaal doorzoeken op datum, zoekwoord, wijk of categorie.

Benieuwd naar de foto’s? Ga naar de beeldbank.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.