Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > OnderwijsAdvies sluit contract af met Microsoft IT Academy
OnderwijsAdvies sluit contract af met Microsoft IT Academy

OnderwijsAdvies sluit contract af met Microsoft IT Academy

Door: | 05.07.2012 | Mail dit artikel

OnderwijsAdvies (OA) heeft een contract afgesloten met Microsoft. Adviseurs van OA, de Zoetermeerse organisatie voor ondersteuning aan onderwijsinstellingen, verzorgen de komende jaren trainingen van de IT Academy: de online leeromgeving van Microsoft.

ICT-bekwaamheid bevorderen

De IT Academy is bedoeld voor leerlingen, studenten en medewerkers van onderwijsinstellingen in het voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en het hoger beroepsonderwijs. Hier kunnen zij allerlei gratis cursussen volgen die hun ICT-bekwaamheid in het gebruik van Microsoft-programmatuur bevorderen. Voor instellingen uit het primair onderwijs is de toegang gelimiteerd tot honderd inmiddels geselecteerde scholen.

Testcentrum 

Microsoft heeft een beperkt aantal organisaties gevraagd om ondersteuning te bieden aan de onderwijsinstellingen bij het behalen van de ICT-bekwaamheid voor een specifiek softwarepakket. Zo ook OnderwijsAdvies. De organisatie biedt al jaren ondersteuning aan onderwijsinstellingen in Zoetermeer, Leiden, Delft, Westland, Lisse, Gouda, Cruquius (omgeving Haarlem) en de daaromheen liggende regio's. In opdracht van Microsoft gaan adviseurs van de organisatie nu trajecten van de IT Academy verzorgen en adviezen geven.

Efficiënter werken en leren

Cursisten kunnen bij verschillende testcentra examen doen. Ook het SIZO Centre van OA wordt ingericht als testcentrum. Dankzij de IT Academy maken certificaathouders beter gebruik van software. Zo gaat werken en leren aantoonbaar efficiënter. Het curriculum van opleidingen wordt versterkt en hun carrièreperspectief verbetert.

Uitgebreide informatie is na de zomervakantie te vinden op www.onderwijsadvies.nl en www.SIZOonline.nl.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.