Programmeurs nog altijd erg gewild

Programmeurs nog altijd erg gewild

Door: | 05.07.2012 | Mail dit artikel

Hoewel de vraag naar IT-professionals in het eerste kwartaal van 2012 gedaald is, zijn programmeurs nog altijd erg gewild. Dat blijkt uit de kwartaalrapportage ICT-arbeidsmarkt van detacheerder ¡Sense.

Nieuwe applicaties

Ten opzichte van een jaar geleden is de vraag naar programmeurs met bijna 31 procent gestegen. “Bedrijven staan niet stil en willen nog steeds nieuwe applicaties hebben om hun klanten te bedienen”, licht Vincent Day, managing director van ¡Sense toe.

Effect opmars cloud computing

Toch waren er de eerste drie maanden van dit jaar minder IT-vacatures dan in het laatste kwartaal van 2011. De vraag naar beheerder, analisten, SAP- en ERP-consultants, testers en IT-managers liep terug. Volgens Day heeft de teruglopende vraag naar beheerders te maken met de opmars van cloud computing.

PHP en Java

Van de programmeurs zijn PHP- (30 procent) en Java-specialisten (28 procent) de meest gevraagde IT-professionals. .NET-programmeurs volgen daarop met 27 procent.  De vraag naar .NET/specialisten stijgt al vijf kwartalen op rij. Andere programmeertalen nemen bij elkaar opgeteld 15 procent van de vraag voor hun rekening.

Maart minder vacatures

¡Sense baseert zich in de IT-arbeidsmarktrapportage onder meer op gegevens van Jobfeed. In januari en februari was de vraag naar ICT’ers ongeveer gelijk aan die in het laatste kwartaal van 2011, maar in maart liep de vraag sterk terug. Vooral minder IT-vacatures waren er in de branches handel (-22 procent), overheid (-22 procent), bouw (-14 procent) en onderwijs (-9 procent). ¡Sense verwacht dat de daling zich niet verder voortzet in het tweede kwartaal van 2012, maar voorspelt eerder een stijging in het aantal vacatures.

Bron: www.automatiseringgids.nl

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.