Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Studenten en ICT-bedrijven onder één dak
Studenten en ICT-bedrijven onder één dak

Studenten en ICT-bedrijven onder één dak

Door: | 05.07.2012 | Mail dit artikel

Het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer vraagt de gemeenteraad 1,5 miljoen euro te investeren in het concept De Innovatiefabriek in het gebouw de Leeuwenbrink aan de Bleiswijkseweg. Het is de bedoeling dat ICT-bedrijven en de Academie voor ICT en Media Zoetermeer van de Haagse Hogeschool zich hier gaan vestigen.

Hotspot voor co-creatie 

Is het bolwerk voor techniek gevestigd in Eindhoven en ligt het hart van landbouwtechnologie in Wageningen, De Innovatiefabriek Zoetermeer wordt het clubhuis van het ICT-cluster van de Zoetermeerse regio en de plek waar onderwijs en bedrijfsleven co-creëren op het gebied van ICT.

Samenwerken, kennisdelen en innoveren

Dankzij communityvorming in De Innovatiefabriek wordt samenwerken, kennisdelen en innoveren gestimuleerd en ondersteund. Jongeren krijgen er een betere aansluiting op de arbeidsmarkt en ICT-bedrijven weten goede krachten sneller te vinden.

Rotsvast vertrouwen

De Innovatiefabriek zorgt voor een impuls  voor de omliggende Innovatiecampus en stimuleert de lokale en regionale economie. De Academie voor ICT en Media Zoetermeer van de Haagse Hogeschool en tal van ICT-bedrijven hebben in elk geval het rotsvaste vertrouwen in het succes van De Innovatiefabriek. De gemeente, de Haagse Hogeschool en veertien ICT-ondernemers toonden onlangs hun betrokkenheid door een intentieovereenkomst te ondertekenen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.