Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Academie voor ICT en Media definitief naar De Innovatiefabriek
Academie voor ICT en Media definitief naar De Innovatiefabriek

Academie voor ICT en Media definitief naar De Innovatiefabriek

Door: | 19.09.2012 | Mail dit artikel

De kogel is door de kerk: in de zomervakantie van 2013 verhuist de Zoetermeerse vestiging van de Academie voor ICT en Media van de Haagse Hogeschool (HHS) naar De Innovatiefabriek. Dat heeft het College van Bestuur van de HHS op 10 juli besloten.

Vierhonderd studenten

Het idee om te verhuizen naar het gebouw De Leeuwenbrink was er al langer, maar met het besluit van het college is de verhuizing van de Academie voor ICT en Media Zoetermeer definitief. Dit betekent dat volgend schooljaar ruim vierhonderd studenten lessen volgen in De Innovatiefabriek aan de Bleiswijkseweg. Gert de Ruiter, directeur van de Academie voor ICT en Media, is verheugd. “Dankzij de verhuizing kunnen we de kloof tussen het onderwijs, onderzoek en bedrijfsleven dichten. Tevens wordt onderzoek verbonden aan thema’s die spelen in de samenleving.”

Community 

De Ruiter ziet De Innovatiefabriek als community en niet als bedrijfsverzamelgebouw. “Voor bedrijven is onze komst van belang. De vraag naar studenten en afgestudeerden blijft groeien, zeker in een stad als Zoetermeer waar veel inwoners werkzaam zijn in de ICT-sector. Daarnaast kunnen ICT-bedrijven samen met studenten, docenten en lectoren onderzoek doen. Iets wat kleine bedrijven vaak niet zelf kunnen bekostigen. Andersom kunnen de bedrijven in De Innovatiefabriek ons helpen door bijvoorbeeld stage- en afstudeerplaatsen te bieden en gastcolleges te geven. Zo stimuleren we samenwerken, kennisdelen en innoveren.”

Expertisecentrum 

De hogeschool wil ook een expertisecentrum oprichten in het nieuwe onderkomen. Van hieruit  wordt onderzoek  gedaan en opdrachten voor bedrijven uitgevoerd op het gebied van business agility (wendbaarheid van bedrijven, red.), cybersecurity en -safety, sociale innovatie met ICT en game- en media-experience.

Stevigere verankering

Met het neerstrijken van de Academie in De Innovatiefabriek verstevigt De Haagse Hogeschool haar Zoetermeerse vestiging. De Ruiter: “We hebben nu een school met een breed scala aan opleidingen in Den Haag en een plek voor technische opleidingen in Delft. Voor ICT- en in de toekomst mogelijk ook leisure-opleidingen kunnen studenten terecht in Zoetermeer. In de toekomst verstevigen we ook onze sporttak. Dan trekken we in op de Sportcampus Zuiderpark in Den Haag.” 

Lees meer:
Studenten en ICT-bedrijven onder een dak

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.