Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > ICT-stad Zoetermeer versterkt zich met komst ORTEC
ICT-stad Zoetermeer versterkt zich met komst ORTEC

ICT-stad Zoetermeer versterkt zich met komst ORTEC

Door: | 19.09.2012 | Mail dit artikel

Vanaf medio 2013 is ICT-stad Zoetermeer weer een nieuw softwarebedrijf rijker: ORTEC. De Nederlandse optimalisatiespecialist blijft ondanks de crisis groeien en heeft behoefte aan extra ruimte. Het nog te verbouwen kantoorpand Lightline langs de A12 wordt het nieuwe hoofdkantoor van het internationale bedrijf.

650 medewerkers

ORTEC is de Nederlandse leverancier van software voor planning en optimalisatie voor goederenvervoer, belading van voertuigen en pallets, personeelsinzet, vraagvoorspelling en logistieke netwerkplanning. Op dit terrein is ORTEC wereldwijd een van de grootste aanbieders. De afgelopen dertig jaar groeide ORTEC van een startende onderneming van vijf man uit tot een internationaal bedrijf met 650 medewerkers. Wereldwijd heeft het concern 1650 klanten en verschillende kantoren in Europa, Noord-Amerika en Zuidoost-Azië. 

Omzetstijging 

Het bedrijf zag de omzet in 2011 met 8 procent toenemen van 53,1 miljoen naar 57,3 miljoen euro en verwacht dit jaar opnieuw een groei van 20 procent. Om de verdere toename van het aantal medewerkers op te vangen, laat het bedrijf in 2013 de huidige standplaats in Gouda achter zich en verhuist het naar Zoetermeer. In het pand aan de Houtsingel komen zo’n vierhonderd medewerkers te werken.

Sterk ICT-cluster

De vestiging van ORTEC past goed binnen de ambitie van de gemeente Zoetermeer om het al sterke ICT-cluster in de stad nog verder te versterken. De stad heeft met 14 procent van de werkende beroepsbevolking het hoogste percentage ICT-werkgelegenheid van Nederland. Een ander voorbeeld van het sterke ICT-cluster is de realisatie van de Innovatiefabriek in samenwerking met de Haagse Hogeschool en diverse ICT-bedrijven.

Lees meer:
ORTEC
Clusteraanpak Programma KIZ

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.