Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Prins Willem Alexander lanceert de Cinekid Mediaroute
Prins Willem Alexander lanceert de Cinekid Mediaroute

Prins Willem Alexander lanceert de Cinekid Mediaroute

Door: | 19.09.2012 | Mail dit artikel

Op 14 september 2012 lanceerde prins Willem Alexander de Cinekid Mediaroute 2012/2013 in Amsterdam. OnderwijsAdvies/SIZO uit Zoetermeer schoof daarna bij de prins aan voor een rondetafelgesprek.

OnderwijsAdvies/SIZO helpt mee

OnderwijsAdvies/SIZO hielp in het voorstadium mee aan de totstandkoming van de Cinekid Mediaroute. Zo ontwikkelde het samenwerkingsorgaan voor alle Zoetermeerse scholen de jaren ervoor de zogeheten Cinekid Superkids Train-de-Trainer-workshops voor basisschoolleerlingen van groep 6, 7 en 8. Deze workshops werden verzorgd in samenwerking met Cinekid uit Amsterdam. Daarnaast vond er op ‘t Noorderlicht, een basisschool in Zoetermeer, een pilot plaats van de Cinekid Mediaroute.

Rondleiding

Prins Willem Alexander kreeg een rondleiding langs al die verschillende workshops en werd daarbij begeleid door onder andere Ward Koole en Suzanne van Melzen, twee Cinekid Superkids van basisschool De Floriant uit Zoetermeer. Zij verzorgden de peer-to-peer-workshop waarbij zij andere kinderen leren om een filmpje te maken in het online programma Cinekid Studio. Andere onderdelen die aan bod kwamen tijdens de rondleiding waren: de animatiewerkplaats, Stop Motion, de workshop nieuws en nieuwe media, de sociale soundmachine en de workshops nieuwe media games en nieuwe media interactiviteit.

Rondetafelgesprek

Na de rondleiding nam de kroonprins deel aan een rondetafelgesprek met aanwezigen uit het bedrijfsleven (CEO’s van Philips, IBM en Google), het onderwijs (onder anderen de voorzitter van de PO-raad) en de cultuursector (onder anderen de directeur van NTR). Omdat SIZO al enige jaren de nodige banden onderhoudt met Cinekid uit Amsterdam zat Bert Boshoven als projectleider ICT-onderwijs bij de prins aan tafel. “We bespraken onder meer hoe kinderen al op jonge leeftijd kunnen leren van de rijke mediaomgeving waarin we leven en dat kennis van diverse media onontbeerlijk is om deel te nemen aan de huidige maatschappij”, aldus Bert Boshoven. Om dit bijzondere rondtafelgesprek geen eenmalige gebeurtenis te laten zijn, besloten de deelnemers om aan deze eerste bijeenkomst een vervolg te geven.

Bekijk een videofragment op Uitzending gemist en RTL Boulevard.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.