Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Succes Academie voor ICT en Media blijft groeien

Succes Academie voor ICT en Media blijft groeien

Door: | 19.09.2012 | Mail dit artikel

Dit studiejaar heeft de Academie voor ICT en Media Zoetermeer een recordaantal studenten mogen verwelkomen. Maar liefst 120 studenten hebben zich aangemeld voor de opleidingen Information & Security Management, Informatica en Business IT & Management.

Persoonlijk welkom

In de eerste week van het nieuwe studiejaar nodigde kersverse burgemeester Charlie Aptroot alle startende studenten uit voor de koffie. Om ze persoonlijk succes te wensen en ze op het hart te drukken hoe kansrijk een baan in de ICT- en mediasector is. Daarbij verwees hij naar de ruim zeshonderd grote en kleine ICT-bedrijven die gevestigd zijn in de Zoetermeerse regio.

In het hart van de praktijk

“Dat de studenten zich in het hart van de praktijk bevinden, blijkt ook uit de animo die er is voor samenwerking”, zegt Cees van Diest. “Bijvoorbeeld in de vorm gastcolleges en stages. Veel bedrijven zijn geïnteresseerd in onze studenten en denken daarom graag mee over de praktische invulling van het curriculum.”

Nummer één

“De aandacht die we besteden aan onze opleidingen blijft overigens niet onopgemerkt”, vervolgt Van Diest. “Al twee jaar op rij vinden studenten deze hbo-opleiding Informatica de beste in heel Nederland. Studenten geven aan de kleinschaligheid van de opleiding te waarderen. Hetzelfde geldt voor de eigen werkruimte die ze krijgen toegewezen. Ook vinden ze het prettig dat er altijd docenten in de buurt zijn waar ze hun vragen aan kunnen stellen.”

Verhuizen 

Vanwege de toename van het aantal studenten groeit deze vestiging in Zoetermeer letterlijk uit zijn jasje en kijkt het bestuur reikhalzend uit naar de verhuizing naar De Innovatiefabriek komend jaar. Deze locatie biedt volop kansen voor vergaande co-creatie tussen onderwijs en bedrijfsleven op het gebied van ICT.

Meer informatie over de opleidingen? Ga naar Haagse Hogeschool Zoetermeer .

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.