Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Alles over ondersteuning en financiering tijdens eerste ICT Kring
Alles over ondersteuning en financiering tijdens eerste ICT Kring

Alles over ondersteuning en financiering tijdens eerste ICT Kring

Door: | 16.11.2012 | Mail dit artikel

ICT Kring Zoetermeer, voorheen ICT Sociëteit, pakte tijdens de eerste bijeenkomst op 1 november meteen goed uit. In De Innovatiefabriek kregen twee interessante sprekers het woord. Sylvia Roelofs van branchevereniging ICT~Office vertelde over hun ondersteuning en Paul Smissaert en Roeland van Dijk van Kapitaalplaza gingen in op nieuwe financieringsvormen.

Ontmoetingsplek

Het was druk in De Innovatiefabriek, de thuisbasis van de ICT Kring Zoetermeer. Rien de Vries, directeur van Stichting KIZ, gaf een update over de laatste ontwikkelingen om de voormalige margarinefabriek om te toveren tot ICT bedrijven- en leercentrum. “Dit is straks dé ontmoetingsplek waar ICT-bedrijven en onderwijs kennis ontwikkelen en uitwisselen. In september 2013 moet het gebouw klaar zijn, dan start hier de Haagse Hogeschool en zijn ook de eerste bedrijven gevestigd.” 

Aftrap

Op deze bijzondere industriële locatie verrichte Henk Delfos (foto) van het Zoetermeerse marketingbureau DINC Marketing en voorzitter van de ICT Kring de aftrap van de eerste bijeenkomst, waar allerlei bedrijfsmatige onderwerpen voor ICT-organisaties aan bod komen. Hij gaf het woord aan Sylvia Roelofs, algemeen directeur van ICT~Office. Deze branchevereniging telt ruim 550 IT-, telecom-, internet- en officebedrijven in Nederland. Hier zijn 250.000 mensen werkzaam en gaat ruim 30 miljard euro in om. 

Sterk imago

“Alle sectoren en maar liefst 70 procent van alle innovaties hebben met ICT te maken”, begint Roelofs. “We stimuleren innovatie en geven de ICT-sector een sterk imago. We helpen bedrijven te innoveren door ons netwerk en onze producten en diensten in te zetten. Zo bieden we ondersteuning bij aanbestedingen en het opvolgen van wet- en regelgeving. Ook zetten we diverse haalbaarheidsinstrumenten in en tonen bedrijven wat ze met de inzet van ICT besparen. Op die manier vergroten we samen de markt.”

Op slot

Het programma werd afgesloten met een duopresentatie van Paul Smissaert en Roeland van Dijk van Kapitaalplaza. Kapitaalplaza biedt ondernemers een platform dat de financieringsmogelijkheden vergroot. Voor de bezoekers was het geen verrassing toen Smissaert vertelde dat de banken op slot zitten en weinig leningen verstrekken. Wel zaten ze op het puntje van hun stoel bij de woorden: “Wij bemiddelen in verschillende typen financiering en koppelen investeerders aan ondernemers, met name mkb-bedrijven.”

Financieringstips

“Ondernemers kunnen voor twee tot zeven jaar tussen de 2,5 en 4 miljoen euro lenen. Mits het een Nederlands bedrijf is dat ten minste twee jaar bestaat en minimaal een omzet van 1 miljoen euro en vijf medewerkers in dienst heeft”, vervolgde Van Dijk. Tot slot gaf hij de aanwezigen een paar financieringstips. “Start op tijd, analyseer verschillende financieringsbronnen en houd de liquiditeitspositie in de gaten. Maar zorg ook dat uw bedrijfsinformatie actueel is en manage uw risico en horizon.” Tijdens de borrel werd over de presentaties nog lang met elkaar nagesproken.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.