Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Let’s Learn in Zoetermeerse bibliotheek
Let’s Learn in Zoetermeerse bibliotheek

Let’s Learn in Zoetermeerse bibliotheek

Door: | 16.11.2012 | Mail dit artikel

Basisschoolleerlingen uit Zoetermeer kunnen zich vanaf eind januari 2013 uitleven bij Let’s Learn in de BIEB: een project, een online leeromgeving en een ruimte in de bibliotheek. Op vier eilanden experimenteren zij met de nieuwste digitale leermiddelen in een multifunctionele leeromgeving.

Let’s Learn in de BIEB is een uniek samenwerkingsverband van Bibliotheek Zoetermeer, OnderwijsAdvies/SIZO (een samenwerkingsverband van zestig Zoetermeerse scholen), leveranciers, projectinrichter Eromes en Stichting OWG, die educatief computergebruik bevordert. De digitale leeromgeving Let’s Learn is speciaal ontwikkeld voor en door het basisonderwijs.

Nieuwsgierigheid prikkelen

Het project Let’s Learn in de BIEB nodigt elke week een andere Zoetermeerse basisschool uit. Leerlingen en leerkrachten ervaren in een dagdeel hoe leerprocessen efficiënter, effectiever en leuker zijn met ICT-toepassingen. De moderne leeromgeving in de vertrouwde bibliotheek prikkelt de nieuwsgierigheid, zet aan tot uitproberen en wordt ook ingezet voor leesbevordering, mediawijsheid en maatschappelijke verankering.

Geen boeken 

“Leerlingen nemen in de toekomst hun eigen laptop of tablet mee naar school”, voorspelt de ontwerper van Let’s Learn in de BIEB, Timon Bos. “Die moeten dan aangesloten kunnen worden op het netwerk van de school. Boeken in de klas zijn vervangen door tablets en de gegevens van leerlingen staan in een cloud. Zo kunnen de leerlingen overal en op elk moment bij hun leerstof en is het klaslokaal onafhankelijk van de school.”

Kleurrijke eilanden

De vier eilanden in de Zoetermeerse bibliotheek hebben elk een eigen kleur. Op het groene eiland de Tablet Cocon ontdekken bezoekers op een ontspannen zitzak de digitale wereld op een tablet. Het oranje eiland, Amfi, heeft een amfitheateropstelling, waar leerlingen kunnen communiceren met het digibord, via stemkastjes of mobiele telefoons en actief zijn met Onderwijs TV. Ook is het mogelijk om via een webconference te communiceren met een andere school.

Ergonomische houding

Rustig op een laptop werken kan op het rode eiland Laptop Bench. De computertafels zorgen voor de juiste ergonomische houding. Het groene eiland M2Desk bestaat uit vier tafels van M2Desk. Hierbij is de multimediacomputer volledig geïntegreerd in het tafelblad. Snoerloos en direct in verbinding met het digibord, internet en de schoolserver. Docenten kunnen de verrijdbare digiborden tussen alle opstellingen neerzetten.

Officiële opening 

Op 17 januari 2013 om 11.00 uur verzorgt wethouder Mariëtte van Leeuwen de officiële opening van Let’s learn in de BIEB-ruimte. Inmiddels is er door de drie partijen bij Kennisnet een subsidie van 40.000 euro aangevraagd voor een bijdrage aan dit project Let’s Learn in de BIEB.


Lees meer:
Let's Learn
Bibliotheek Zoetermeer

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.