Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Tweehonderd co-auteurs maken BoekTweePuntNul200
Tweehonderd co-auteurs maken BoekTweePuntNul200

Tweehonderd co-auteurs maken BoekTweePuntNul200

Door: | 16.11.2012 | Mail dit artikel

Op 6 oktober is het nieuwe BoekTweePuntNul200 samengesteld door tweehonderd co-auteurs. Ook het inspirerende bijbehorende HandBoekTweePuntNul is gepresenteerd. De uitgave gaat over tweehonderd social media-applicaties, webtools en web 2.0-toepassingen.

Razendsnelle ontwikkelingen 

De eerdere versie, BoekTweePuntNul, kwam een jaar geleden uit. Die werd samengesteld door 125 co-auteurs. De vernieuwde uitgave laat zien hoe snel applicatieontwikkelingen elkaar opvolgen. Enkele tools uit het eerste boek zijn al achterhaald en komen in de nieuwe uitgave niet meer voor.

Social media en onderwijs

Met name de onderwijsversie van het eerste boek werd een groot succes. Steeds meer onderwijsinstellingen ontdekken de mogelijkheden die social media het onderwijs bieden. Bijvoorbeeld voor hun profilering en in de onderwijspraktijk. Over de didactische kant van social media is nog niet veel geschreven, daarom doet een aantal experts op het gebied van social media hun verhaal in het speciaal daarvoor gemaakte HandboekTweePuntNul – Sociale media in het onderwijs.

Handboek

In de nieuwste versie van BoekTweePuntNul staan maar liefst tweehonderd bijdragen van evenveel auteurs over sociale media- en web 2.0-toepassingen. Dit boek is opgezet om een bijdrage te leveren aan de zoektocht van studenten, leerkrachten en docenten die het nut van sociale media in het onderwijs zien, maar nog zoeken naar de wijze waarop zij deze binnen hun lessen kunnen integreren. Het betreft daarom twee uitgaven: een boek en een handboek. 

Lees meer:
BoekTweePuntNul

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.