Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Van koffiecorner tot Stadshart: gratis WiFi
Van koffiecorner tot Stadshart: gratis WiFi

Van koffiecorner tot Stadshart: gratis WiFi

Door: | 10.01.2013 | Mail dit artikel

Vanaf 17 december kan het winkelend publiek in het Stadshart van Zoetermeer gebruikmaken van gratis en onbeperkt internet. Eigenaren van het Stadshart Unibail-Rodamco en BV Beleggingsmij namen hiervoor het initiatief, in een cofinanciering met winkeliersvereniging Promotie Stadshart Zoetermeer.

Internetbeleving 

“Het is een service voor onze bezoekers” zegt Marie Louise de Koster, Marketing Manager Stadshart Zoetermeer bij Unibail-Rodamco. “We leven in een mobiel tijdperk waarin we via internet zoeken, communiceren en kopen. ‘Online zijn’ via mobiel, tablet en pc is bijna een levensbehoefte. Wij springen in op deze ontwikkeling en zien gratis WiFi als kans op extra beleving in ons Stadshart naast de winkels en horeca.”

App met aanbiedingen

Behalve het gratis internet zijn er ook plannen voor een mobiele website en een Stadshart-app. “Dit is extra service op het digitale vlak”, zegt De Koster. “Zo’n app zendt zogeheten pushberichten om bezoekers van het Stadshart te informeren over bijvoorbeeld dagaanbiedingen. Dit biedt veel mogelijkheden voor de toekomst en daar gaan we in 2013 mee aan de slag.”

WiFi in vergaderzalen

Ook in het stadhuis van Zoetermeer is er vanaf januari een WiFi-verbinding. Eerst alleen in de vergaderzalen en bij de koffiecorners. Zowel medewerkers als gasten kunnen gebruikmaken van de service. “Veel collega’s gebruiken een smartphone. Voor hen is werken via WiFi veilig, snel en bovendien gemakkelijk en gebruiksvriendelijk. Je stapt het stadhuis binnen en hebt direct een internetverbinding”, zegt Sander Altena, Service Manager Automatisering bij de gemeente Zoetermeer.

Eerste stap

Altena: “Zoetermeer werkte als een van de eerste gemeenten met een interne cloud. Deze techniek maakt een virtuele desktop voor gebruikers mogelijk. Dit is de basis voor Het Nieuwe Werken en houdt in dat je overal kunt inloggen en altijd in dezelfde omgeving op je computer werkt. Op dit moment bevinden wij ons in de eerste fase van de WiFi-implementatie. Dat betekent draadloos internet bij koffiecorners en in vergaderruimtes. Op termijn is er overal in het stadhuis WiFi beschikbaar. En willen we zelfs het draadloos internet koppelen aan het gemeentelijk netwerk. Kortom: beschikbaarheid van bestanden en interne applicaties voor medewerkers via draadloos internet, ook op smartphones en tablets.”

Reacties

 • Fred Zelders

  06.02.2013
  Fraai initiatief. Hulde! Alleen het ontbreekt aan de noodzakelijke communicatie over de manier waarop bezoekers het netwerk kunnen gebruiken. Met alleen bordjes met "Wifi - Gratis onbeperkt internet" aan de lantaarnpalen in het Stadshart kom je er niet. Er zal toch ook ERGENS te lezen moeten zijn HOE je kunt inloggen op dit Wifi netwerk. Ik heb me een ongeluk gezocht en kan het nergens vinden.
 • louis wennekes

  25.09.2013
  ook ik wil graag weten hoe je in kunt loggen. Gaarne een reactie.
 • HDA Duijvelaar

  27.02.2015
  En? Hoe werkt het nu?