Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Girlpower in de bètawetenschap en techniek
Girlpower in de bètawetenschap en techniek

Girlpower in de bètawetenschap en techniek

Door: | 12.03.2013 | Mail dit artikel

Girlsday, een dag waarop meisjes tussen 10 en 15 jaar kennismaken met bètawetenschap, techniek en ICT. Op donderdag 25 april organiseert VHTO dit landelijke evenement voor de vierde keer. Bij diverse technische bedrijven, science-centers en (hoger) onderwijsinstellingen door heel Nederland staan de deuren open en vinden activiteiten plaats.

In Nederland blijft technisch talent bij vrouwen ver achter bij andere landen. Techniek spreekt vooral jongens aan. Meisjes hebben vaak geen goed beeld van bèta en technische opleidingen en beroepen. Ook kennen ze te weinig rolmodellen die werken in deze sectoren. Jammer, want deze wereld biedt veel mogelijkheden. Een groot deel van het tekort aan technici is zelfs op te lossen als meisjes geïnteresseerd raken in bèta/techniek.

Fascinerende wereld

Om het tij te keren maken meisjes tijdens Girlsday kennis met de fascinerende wereld van bètawetenschap en technologie. Op die dag ontmoeten zij ook (vrouwelijke) technische professionals. Robots programmeren, zonnecellen testen, haaien ontleden, klokken lassen, dna zichtbaar maken, apps ontwerpen, vliegtuigjes in elkaar zetten en camera’s bedienen. Je kunt het zo gek niet bedenken of het gebeurt tijdens Girlsday.

Aanmelden 

Bedrijven, science-centers en (hoger) onderwijsinstellingen die hieraan mee willen doen en hun deuren openen willen stellen, kunnen zich hiervoor tot 31 maart aanmelden. Ga daarvoor naar de site van Girlsday . Natuurlijk draagt OnderwijsAdvies/SIZO net als vorige jaar haar plaatselijke steentje bij aan dit evenement door op die dag alleen meisjes uit te nodigen voor workshops Lego Mindstorms in het SIZO Centre.

Kijk hier voor meer informatie.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.