Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Randvoorwaarden scheppen voor Shareconomy
Randvoorwaarden scheppen voor Shareconomy

Randvoorwaarden scheppen voor Shareconomy

Door: | 12.03.2013 | Mail dit artikel

Wil Europa weer de innovatieve toon zetten en economisch groeien door klassieke industrie en ICT samen te smelten, dan zijn twee voorwaarden belangrijk. Dat zijn een stabiele euro en jonge ICT-ondernemers niet belasten met allerlei Europese regels. Bondskanselier Angela Merkel tipte deze mitsen aan op de openingsavond van de CeBIT 2013, de grootste ICT-vakbeurs ter wereld.

Makkelijker maken

“Waar ICT de afgelopen decennia steeds los opereerde van de klassieke industrie, groeien de sectoren dankzij deze ontwikkeling naar elkaar toe”, merkte Merkel op. Zij wees er op dat Europa misschien niet meer het meest dynamische continent is, maar dat door de versmelting van ICT met de industrie er weer kansen voor innovatie en groei liggen. Daarvoor zijn wel gunstige randvoorwaarden vereist. “Wij zijn in Europa druk bezig om de euro te stabiliseren, maar werpen soms andere barrières op. Jonge, innovatieve ICT-ondernemingen moeten makkelijker in Europa aan de slag kunnen zonder last te hebben van allerlei regels.” Merkel wees in dit verband op een dreigende belastingmaatregel in Duitsland waarbij startup-investeerders extra worden belast.

Hannover Messe

ICT maakte voorheen nog deel uit van de Hannover Messe, een grote industriebeurs in Hannover. In 1986 splitste beursorganisator Deutsche Messe AG dit deel af en ging het onder de naam CeBIT als zelfstandig vak- en handelsbeurs door. Nu er op de CeBIT geen aparte technologieën centraal staan, maar zoals dit jaar het thema Shareconomy (waar ook de industrie mee te maken heeft), zal het de bondskanselier niet verbazen wanneer CeBIT weer een onderdeel wordt van de Hannover Messe. “Internet heeft zich in de industriewereld ingenesteld.”

(Bron: www.computable.nl)

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.