Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Werving voor opleiding Mediaprof gestart
Werving voor opleiding Mediaprof gestart

Werving voor opleiding Mediaprof gestart

Door: | 12.03.2013 | Mail dit artikel

Vanaf maart gaat de werving van start voor het opleidingstraject Mediaprof bij SIZO/OnderwijsAdvies. Leerkrachten werken hierbij aan hun mediacompetenties en leren hoe zij nieuwe media tijdens hun lessen kunnen inzetten.

Mediaprof is bedoeld voor leerkrachten in het primair onderwijs en docenten in het praktijkonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers kunnen zelf kiezen welke modules ze volgen: media en communicatie, media en pedagogiek, media en didactiek, media en hard- en software en media en beveiliging. De modules bestaan allemaal uit een basiscursus en een verdiepingscursus.

Nieuwe media gebruiken

Binnen de opleiding Mediaprof communiceren deelnemers alleen via nieuwe media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Zij leren hoe ze de tools kunnen inzetten om samen te werken, te delen, te presenteren, te creëren en projecten op te starten. En hoe zij hun eigen leernetwerk kunnen opbouwen en uitbreiden. Didactische en pedagogische vaardigheden komen aan bod, maar ook: hoe richt je je werk efficiënter in.

Starttraining 

In de starttraining op 30 oktober is de hele opleiding tot Mediaprof in kaart gebracht en gaan deelnemers meteen praktisch aan de slag door te oefenen.  Ook stellen deelnemers in de starttraining hun onderzoeksvraag vast die zij in de praktijk gaan uitvoeren. Na elke module ontvangen deelnemers een deelcertificaat.


Meer informatie vindt u
hier

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.