Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Effectief brainstormen op ‘Innovatie Gamestorm Event’
Effectief brainstormen op ‘Innovatie Gamestorm Event’

Effectief brainstormen op ‘Innovatie Gamestorm Event’

Door: | 27.05.2013 | Mail dit artikel

Het eerste ‘Innovatie Gamestorm Event’ heeft op 28 maart plaatsgevonden bij telecommunicatiebedrijf Cisco in Amsterdam. Organisator IT-Workz wil met onderwijsorganisaties en bedrijven vernieuwingen en innovatieve oplossingen bedenken, ontwikkelen en uitvoeren.

Ruim twintig personen uit het onderwijs en het bedrijfsleven namen deel aan brainstormsessies. Zij namen de knelpunten in het onderwijs onder de loep om tot mogelijke innovatieve oplossingen te komen. En aan te blijven sluiten op de onderwijsbehoeften. Bert Boshoven, projectleider ICT-onderwijs bij OnderwijsAdvies/SIZO, nam ook deel, omdat deze opzet prima aansluit bij de visie van de organisatie. OnderwijsAdvies/SIZO kijkt namelijk naar innovatieve oplossingen voor het onderwijsveld in de gemeente Zoetermeer.

Brainstorm

Bij de eerste brainstormsessie werden de telecommunicatiemiddelen van Cisco ingezet, wat het programma interactief en modern maakte. Deelnemers ontdekten de mogelijkheden van de nieuwe technieken en ervoeren wat deze betekenen voor het onderwijs. Na een indrukwekkende kick-off volgden de deelnemers een les van een docent op afstand. Zo beleefden ze zelf hoe deze manier van lesgeven werkt. Bij de gamestorm-methodiek biedt de manier van aanbieden,  presentaties in een spelomgeving, op een speelse manier de mogelijkheid om effectief te brainstormen over de problemen in het onderwijs. En tijdens een video speeddate kwamen de bezoekers samen tot innovatieve ideeën. De dag werd afgesloten met presentaties van al deze ideeën.

Hoe verder?

De resultaten van dit evenement zijn zichtbaar. Er is een toegankelijk platform om contact met elkaar te onderhouden. En er is een aparte LinkedIn discussiegroep ‘Innovatie brainstormsessies’ waar iedereen met affiniteit met onderwijs, ICT en innovatie aan kan deelnemen. Een impressie van dit inspirerende evenement is te downloaden via: 'iBook brainstormsessie'. Ook geeft een compilatiefilm een indruk van de brainstormdag. Bekijk de film via: deze link .

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.