Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > KIZ Meetz Robbert van Hulsentop: “Een Nederlandse variant van ‘Dropbox’ lanceren we deze zomer”
KIZ Meetz Robbert van Hulsentop: “Een Nederlandse variant van ‘Dropbox’ lanceren we deze zomer”

KIZ Meetz Robbert van Hulsentop: “Een Nederlandse variant van ‘Dropbox’ lanceren we deze zomer”

Door: | 27.05.2013 | Mail dit artikel

Een optimaal netwerk, duurzaamheid en innovatief vermogen. In dit digitale tijdperk zijn dat musts voor bedrijven. Technotop Internet BV zorgt dat het allemaal gesmeerd loopt. Het bedrijf floreert, ook in tijden van crisis.

Waar zijn jullie trots op?

“Als geboren Zoetermeerder ben ik trots dat wij de kans krijgen deel te nemen aan één van Nederlands groenste datacentra in Nederland. Hierdoor kunnen wij klanten in de gemeente Zoetermeer datacenterdiensten aanbieden."

Wat is jullie expertise?

“Technotop Internet BV is een ICT-dienstverlener voor bedrijven en organisaties in de regio Haaglanden. Wij verzorgen binnen Zoetermeer datacenterdiensten. Klanten brengen telecom- en computerapparatuur veilig bij ons onder. Het datacentrum in Zoetermeer heeft geavanceerde noodstroomvoorzieningen en glasvezelverbindingen om de continuïteit te waarborgen."

Starten in crisistijd vergt lef. Hoe gaat het?

“Helaas ervaren wij ook de nadelige effecten van de crisis. We merken dit bijvoorbeeld aan de duur van offertetrajecten, klanten die failliet zijn of dreigen te gaan. Desalniettemin lukt het ons om een groeiende omzet te handhaven en te blijven innoveren in nieuwe producten en technieken.”

Dat is knap. Wat is kenmerkend aan jullie dienstverlening?

“De persoonlijke aandacht voor de klant: vierentwintig uur per dag en zeven dagen per week staan wij klaar om problemen op te lossen. Daarnaast assisteren wij relaties bij het zoeken naar passende extra ICT-dienstverlening voor onze klanten. Partners met wie we nauw samenwerken zijn bijvoorbeeld 2Systems (Cloud) en SNS IT (VOIP telefonie).”

Heb je een voorbeeld van een recent klantverzoek voor innovatie?

“De afgelopen maanden ontvingen wij verschillende verzoeken van bedrijven uit de regio om gebruik te maken van een Nederlandse ‘Dropbox’. Dat is een online dienst waarmee je eenvoudig en veilig bestanden kunt beheren en opslaan. Er zijn dan wel Facebook en WeTransfer, maar dit zijn geen geschikte omgevingen om rechtbankstukken veilig te delen en te downloaden. Samen met onze relaties werken wij aan de ontwikkeling van software om een Nederlandse ‘Dropbox’ te realiseren. We verwachten deze voor de zomer te lanceren.”

Hoe belangrijk is innovatie in jullie vak?

“ICT is een bonk innovatie, de ontwikkelingen volgen elkaar in een razend tempo op. Als wij niet tijdig anticiperen lopen wij achter op onze concurrenten.  Een voorbeeld: het Zoetermeerse datacentrum is één van de groenste van Nederland. We werken er met 100 procent vrije koeling (buitenlucht) en groene stroom. Dat is milieuvriendelijker én uiteindelijk kostenbesparend voor zowel het datacentrum als de eindgebruiker.”

En wat betekent de gemeente Zoetermeer voor innovatie binnen jullie bedrijf?

“We zijn blij met de ‘Dutch Innovation Factory’, voorheen ‘De Innovatiefabriek’ en andere innovatieve projecten. Dat biedt ons kansen om ons te presenteren. Ook trekt het nieuwe innovatieve bedrijven naar Zoetermeer en daarmee interessante samenwerkingspartners.”

Het netwerk van klanten cybercrime-proof maken; is dat nu jullie uitdaging?

“Absoluut. Geen enkel bedrijf ontkomt aan cybercrime. Als ICT-dienstverlener verzorgen we voor een groot deel de beveiliging van onze klanten. Wij houden dagelijks verschillende DDoS-aanvallen (aanvallen op het netwerk) tegen. Klanten merken hier over het algemeen weinig van. Wij hebben een grote verantwoordelijkheid naar onze klanten. Daarom willen we snel en adequaat handelen bij een aanval of storing. Cybercrime is één van onze speerpunten. Het blijven innoveren op het gebied van internetbeveiliging is een van onze grootste uitdagingen.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.