Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Made in de Dutch Innovation Factory: Crosspring Lab
Made in de Dutch Innovation Factory: Crosspring Lab

Made in de Dutch Innovation Factory: Crosspring Lab

Door: | 30.08.2013 | Mail dit artikel

It’s all in the name: de Dutch Innovation Factory in Zoetermeer is dé broedplaats waar nieuwe technieken en ICT-toepassingen het licht zien. En waar samenwerking evolueert tot co-creatie. In elke uitgave van KIZ NewZ maakt u kennis met een innovatief concept van lokale bodem. Maurice Beckand Verwée presenteert: Crosspring Lab. 

Crosspring Lab is de ICT-incubator/accelerator die in het najaar 2013 start in de Dutch Innovation Factory. Wat kun je erover vertellen? 

“Crosspring Lab is de plek waar internet- en software-ondernemers terechtkunnen voor het opzetten van hun bedrijf. We bieden tijd, geld, kennis, ons netwerk, faciliteiten en een perfecte omgeving die startende ondernemers helpt om hun idee te laten uitgroeien tot een bedrijf. Hebben we bepaalde diensten niet in eigen huis, dan doen we een beroep op onze partners. Regelmatig geven (partner-)bedrijven en coaches presentaties over onderwerpen als ondernemerschap, financieel, marketing, juridisch, sales en techniek. Ook nodigen we investeerders uit om kennis te maken met de diverse start-ups in het Lab.”

Voor wie is Crosspring Lab opgezet? 

“Voor ondernemers met ambitie. Omdat deze groep breed is, voeren we een deurbeleid. Zo kunnen starters zich alleen als team inschrijven. Daarnaast zijn beschikbaarheid van technische kennis, een gezonde dosis ondernemerszin en conceptueel denken belangrijke selectiecriteria. Tot slot moeten de teams fulltime aan de slag willen om hun concept in de markt te zetten. Voldoen de start-ups aan dit profiel, dan kunnen zij zich aanmelden via Crosspring Lab .”

Eenmaal ingeschreven, wat dan? 

“Dan gaan we met elkaar aan de slag. Een programma van Crosspring Lab bestaat uit twee fasen: start-ups moeten in de eerste 4 maanden een concept tot een demo uitwerken. Als zij voldoende voortgang hebben geboekt, kunnen ze hun concept verder uitwerken tot een bedrijf. Start-ups mogen maximaal 18 maanden deelnemen aan het programma. Daarna moeten ze op eigen benen kunnen staan. Ondernemers kunnen onder andere gebruikmaken van de vergaderruimten in de Dutch Innovation Factory, onze templatecontracten, coaches en ons brede netwerk. Zolang de start-ups zijn aangesloten bij Crosspring Lab evalueren we regelmatig. Dat doen we omdat het voor beginnende ondernemers vaak lastig is om toe te werken naar een deadline. Daar sturen we dus op. Voor starters is onze interventie een stok achter de deur om toch die ene offerte de deur uit te doen of dat belangrijke telefoontje naar een prospect te plegen.”

Welk voordeel biedt de Dutch Innovation Factory als locatie?

“Omdat zowel het onderwijs als meerdere bedrijven zijn gevestigd in hetzelfde pand, is het makkelijker een gedegen kennisnetwerk en/of klantenkring op te bouwen en van elkaars aanpak te leren en gebruik te maken. Die onderlinge kruisbestuiving maakt het hele concept van de Dutch Innovation Factory succesvol.”

Meer informatie over Crosspring Lab vind je op Crosspring Lab

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.