Ter Zake!

Ter Zake!

Door: | 30.08.2013 | Mail dit artikel

Zoetermeer bruist van de slimme ideeën voor samenwerking en co-creatie. Terwijl de Dutch Innovation Factory steeds concretere vormen aanneemt, opent Ondernemershuis Ter Zake alvast haar deuren. Hier kunnen ondernemers informatie delen, contacten leggen, vragen stellen én zaken doen.

Eerst ondernemershuis van Nederland

Ondernemershuis Ter Zake is – net als de Dutch Innovation Factory – een bijzondere vorm van publiek private samenwerking. Gevestigd in het oude postkantoor op Markt 3, is dit eerste ondernemershuis van Nederland dé ontmoetingsplaats voor ondernemers, gemeentelijke professionals en ondernemersverenigingen. Met behulp van een inspirerend programma en brede dienstverlening werken de initiatiefnemers aan regionale economische groei. 

Toekomstbestendige inrichting

“Bijzonder aan het Ondernemershuis is dat de hele inrichting in krap drie maanden is bedacht en uitgevoerd”, vertelt Ton Glissenaar, één van de leden van de programmaraad. “De vloeren en het plafond zijn in het hele gebouw doorgetrokken, zodat de indeling op elk gewenst moment kan wijzigen. De flexibele en moderne inrichting van het gebouw past bij het concept dat Ter Zake voor ogen heeft. Dankzij de transparante uitstraling zijn de ruimten geschikt voor meerdere activiteiten, zoals workshops, intervisiesessies of één-op-één-gesprekken.”

Kraamkamer voor allianties

Inmiddels zit hier ook het Werkgeversservicepunt van de gemeente. Glissenaar: “Hier komen werkzoekenden in contact met bedrijven en kunnen ondernemers aan een van de bureaus ernaast terecht bij een accountmanager van Economische Zaken. Ook voelen steeds meer zzp’ers zich thuis bij Ter Zake. Zij maken graag gebruik van de – nu nog – gratis faciliteiten. Het Ondernemershuis is bovendien de kraamkamer voor allianties met zzp'ers en MKB-bedrijven die samen willen werken aan grote projecten. Kortom: Ter Zake is een 'one-stop-shop' waar ondernemers al hun zaken in één keer kunnen regelen.”

Aanvullend op DIF

Waar Ter Zake zich vooral richt op het stimuleren van ondernemerschap in het algemeen, geeft de Dutch Innovation Factory met name betekenis aan ICT voor andere  sectoren. “De DIF is een mooie aanvulling op het Ondernemershuis”, vindt Glissenaar. “Zo kunnen startende ICT-ondernemers in Ondernemershuis Ter Zake terecht met bijvoorbeeld vragen over wet- en regelgeving of andere ondernemers ontmoeten en als het specifieke ICT-vragen betreft verwijzen zij weer door naar de DIF.” 

Agenda

“Nu de deuren zijn geopend, brengen we het concept breder onder de aandacht via onder meer Twitter en LinkedIn. Met een applicatie in de website kunnen ondernemers online hun spreekuur inplannen. Ook willen we per doelgroep activiteiten organiseren, zoals intervisiebijeenkomsten, workshops en lezingen. In de agenda op de website vinden ondernemers een actueel overzicht.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.