Opleiding Mediaprof van start

Opleiding Mediaprof van start

Door: | 02.09.2013 | Mail dit artikel

Op 10 september 2013 start de opleiding Mediaprof bij OnderwijsAdvies/SIZO. Leerkrachten werken bij dit opleidingstraject aan hun mediacompetenties en leren hoe zij nieuwe media tijdens hun lessen kunnen inzetten.

Voor leerkrachten

Mediaprof is bedoeld voor leerkrachten uit het primair onderwijs en docenten uit het praktijkonderwijs, voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs. Deelnemers gaan achtereenvolgens aan de slag met de volgende modules: media en communicatie, media en pedagogiek, media en didactiek, media en hard- en software en media en beveiliging. De modules bestaan telkens uit een basiscursus en een verdiepingscursus. 

Nieuwe media gebruiken

Binnen de opleiding Mediaprof communiceren deelnemers alleen via nieuwe media als Twitter, Facebook en LinkedIn. Zij leren hoe ze de tools kunnen inzetten om samen te werken, te delen, te presenteren, te creëren en projecten op te starten. En hoe zij hun eigen leernetwerk kunnen opbouwen en uitbreiden. Didactische en pedagogische vaardigheden komen aan bod, maar ook: hoe richt je je werk efficiënter in.

Starttraining 

In de starttraining op 10 september wordt de hele opleiding tot Mediaprof in kaart gebracht en gaan deelnemers meteen praktisch aan de slag door te oefenen. Ook stellen deelnemers in de starttraining hun onderzoeksvraag vast die zij in de praktijk gaan uitvoeren.

Kijk voor meer informatie op
de website .

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.