Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > Record aantal studenten voor Academie voor ICT en Media
Record aantal studenten voor Academie voor ICT en Media

Record aantal studenten voor Academie voor ICT en Media

Door: | 08.11.2013 | Mail dit artikel

Opnieuw een record aantal aanmeldingen voor de Academie voor ICT & Media Zoetermeer. Dit schooljaar startten 137 studenten met een ICT-opleiding. En vanaf 18 november op een gloednieuwe locatie: de Dutch Innovation Factory.

Traditionele ontvangst

Nu elk jaar meer studenten hun ICT-opleiding in Zoetermeer volgen, is de  traditionele ontvangst de Raadszaal van het Zoetermeerse stadhuis bijna ontgroeid. Daar sprak burgemeester Aptroot de nieuwe lichting studenten toe. “ICT studeren in Zoetermeer is een goede keuze. Deze stad heeft het hoogste percentage ICT-werkgelegenheid van Nederland. Daarnaast heb je hier een grotere kans op een baan na je studie, omdat theorie en praktijk in de Dutch Innovation Factory naadloos op elkaar aansluiten.”

Nieuw onderkomen

De Dutch Innovation Factory aan de Bleiswijkseweg is het nieuwe onderkomen van de Academie voor ICT & Media. Dit is het Zoetermeerse clubhuis van de ICT-sector. Naast de Zoetermeerse dependance van de Haagse Hogeschool zijn er ICT-bedrijven, een incubator, onderzoekers en vergader- en congresfaciliteiten. Dit dicht de kloof tussen onderwijs en praktijk, stimuleert kennisuitwisseling en co-creatie en leidt tot innovatie.

Toekomstperspectief

Na de speech van de burgemeester was het woord aan vertegenwoordigers van Gamebasics en Verdonck Klooster & Associates, twee Zoetermeerse ICT-ondernemingen, waar oud-studenten van de academie na hun opleiding een baan vonden. Zij schetsten een mooi toekomstperspectief van studenten die de opleidingen Informatica, Bedrijfskundige Informatica of Information Security Management volgen. En vertelden dat hun keuze voor de Zoetermeerse academie goed aansluit bij de behoefte van het ICT-bedrijfsleven.

(Foto: Ardito Press)

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.