Actueel

Home > Actueel > KIZ Newz > SIZO Centre: rijke leeromgeving voor primair onderwijs
SIZO Centre: rijke leeromgeving voor primair onderwijs

SIZO Centre: rijke leeromgeving voor primair onderwijs

Door: | 08.11.2013 | Mail dit artikel

Hoe haal je als leerkracht het maximale uit je les? En hoe kunnen ICT-middelen je daarbij helpen? In het SIZO Center krijgen leerkrachten in het primaire onderwijs antwoord op deze vragen. En doen ze ervaring op met vernieuwende lesmethoden.

Maximaal uitdagen

Een complete lesmorgen in een ICT-rijke omgeving. Het kan in het SIZO Centre. Dit educatieve centrum opent elk week haar deuren voor basisschoolleerkrachten. Daar kunnen zij hun leerlingen van 8.30 uur tot 12.00 uur lesgeven. OnderwijsAdvies/SIZO geeft daarbij ondersteuning. Zo stelt het computers, digitale borden, laptops, iPads, stemkastjes en Lego Mindstorms beschikbaar. En zet het leerkrachten aan het denken over de inzet van ICT-middelen in hun les. De ICT-middelen zijn een handig hulpmiddel om leerlingen maximaal uit te dagen en te enthousiasmeren. Bovendien houdt de leerkracht zelf de regie in handen als de leerling een van de middelen gebruikt.

Evalueren met opnamen

Na de les is het tijd voor reflectie. Begeleiders van het SIZO Centre en de leerkracht nemen de prestaties en verbeterpunten door. En bespreken hoe de leerkracht de nieuwe ervaring toe kan passen binnen de eigen school. Dankzij opnames van de les is het mogelijk om goed op het handelen van de leerkracht te reflecteren. Daarnaast is de video-opname ook een mooi hulpmiddel om collega-leerkrachten enthousiast te maken voor de leeromgeving van het SIZO Centre.

Per week één school

Zoetermeerse scholen kunnen kosteloos deelnemen. Elke dinsdag en donderdag is er gelegenheid om een lesmorgen in het SIZO Centre te organiseren met ondersteuning van OnderwijsAdvies/SIZO. Per week kan één school het centrum bezoeken.

 Meer informatie:

OnderwijsAdvies

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.